Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Roger Federer gratulerar Rafael Nadal till segern.

Federer hyllar Nadal: Han är otrolig på grus

Rafael Nadal är klar för ännu en final i Franska mästerskapen i tennis. Spanjoren imponerade i stormötet med Roger Federer.

Nadal vann med 6–3, 6–4, 6–2. Det var Federers största förlust på Roland Garros sedan Nadal krossade honom i finalen 2008.

- Det känns obekvämt med tanke på hur han försvarar banan och hur han spelar på grus. Det finns ingen som är i närheten av hans spel. Jag tänkte på det under matchen, att det är otroligt hur han spelar från djupet och sen kan studsa fram och tillbaka från baslinjen, säger Federer.

Roger Federer har inte spelat i Paristurneringen sedan 2015, då han ansett att grusspelet slitit för mycket på kroppen.

- Men jag har tyckt om grussäsongen, säger 37-åringen utan att lova att han återkommer nästa år.

Nadal är ute efter sin tolfte titel på Roland Garros. Han har bara förlorat två matcher i turneringen och aldrig en final. 33-åringen har 92 segrar i Paris.

- Jag mötte min kanske största rival i karriären, så det gjorde matchen speciell och unik, säger Nadal.

Det var en blåsig dag på Roland Garros.

- I dag var det lite för mycket. Det var väldigt svårt att kontrollera situationen och förstå vad som hände på banan, säger Nadal och får medhåll av Federer:

- Till slut var man bara glad över att få till ett slag då man inte såg fånig ut.

Nadal möter nu antingen Novak Djokovic, Serbien, eller Dominic Thiem, Österrike, i söndagens herrfinal. Den semifinalen bröts på grund av dåligt väder vid ställningen 6–2, 3–6, 3–1 till Thiem, och ska spelas färdigt i morgon.