Färjestads Johan Ryno, Joakim Nygård och Alexander Johansson. Arkivbild.

FBK-kaptenen tillbaka – visade vägen mot LHC

|

Färjestads lagkapten Alexander Johansson hade missat lagets två senaste SHL-matcher.

I hemmamötet med Linköping var 29-åringen tillbaka, och såg till visa vägen till 3–1-segern med sitt 1–0-mål i slutet av första perioden.

Det tredjeplacerade Karlstadslaget – som saknade OS-spelarna Dick Axelsson, Mikael Wikstrand och målvakten Lars Haugen – utökade ledningen i mitten av tredje genom Christoffer Törngren som rundade LHC-målvakten Jonas Gustavsson och lyfte in 2–0.

Tabellsjuan LHC gav matchen nerv i slutet genom Fredrik Karlströms 1–2-reducering bakom FBK-målvakten Stefan Steen. Men i tom bur kunde Linus Persson säkra tre poäng för hemmalaget med sitt 3–1-mål. Efter matchen hyllades Stefan Steen som räddade 27 av 28 Linköpingsskott.

- Jätteduktig, framförallt i andra perioden. Otroligt bra, sade Christoffer Törngren till CMore.