Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Fartfest när Untersteiner vann Kalmarsundspokalen

Kalmarsundspokalen över 1 640 meter brukar bli en fartfest. Årets upplaga var inget undantag. Första varvet kördes efter snabba 1.09 på den något regntunga banan och täthästarna tröttnade förstås. Bakom smög Day Or Night In fint med i ryggar och kunde avgöra rätt så enkelt över upploppet.

Pastore Bob tog som väntat hand om ledningen från sitt innerspår och Peter Untersteiner ville gärna behålla kommandot. Conrad Lugauer, bakom Sahara One, hade en annan åsikt och tryckte på utvändigt i vansinnestempo. Första 500 gick över 1.06,2 och varvet på 1.09.

På sista långsidan hade duellanterna gjort sitt och Volstead tog över kommandot i sista kurvan. Bakom smög Day Or Night In perfekt med i rygg.

- Jag fick ett perfekt lopp i rygg på Örjan Kihlström och Volstead. Redan på sista långsidan kände jag att vi skulle vinna. Den här segern känns härlig förstås. Hästen har haft en del stolpe ut tidigare i år men nu funkade allt fint, sade Johan Untersteiner som även gjorde segergest.

Aktuell för Elitloppet

Day Or Night In inledde året med tre raka segrar. Därefter har det blivit två galoppmissar och senast i Östersund orkade han inte riktigt. Ett tag var han till och med ett hett namn för Elitloppet.Segertiden fina 1.10,4 på den kladdiga banen.

- Jag tycker han visat att han tillhör dom bästa hästarna i Sverige. Han behöver upp ett snäpp till för att kunna mäta sig mot dom absolut bästa i världen. Nu får han tävla på i sommar och vi kan ju hoppas på stolpe in i något större lopp också, sade Untersteiner.

Kolgjini tillbaka efter avstängning

Adrian Kolgjini tog första segern sedan 2 december i fjol när han vann Kalmarsundsstayern med Platon Face. Jägersrokusken har varit avstängd i sex månader av Svensk Travsports (ST) disciplinnämnd på grund av att han lämnat ett positivt dopningsprov innehållande kokain.

Med Platon Face körde Kolgjini fram mot ledningen redan 1 800 meter från mål, trots dubbla tillägg. Efter ett snabbt sista varv blev segern säker före Antonio Trot, körd av Jorma Kontio.

- Han gör det bra varje gång även om jag fick sitta och passa honom lite i dag. Vi har alltid känt att det är en väldigt bra häst och nu, efter fyra år, har det lossnat för honom. Han har en enorm styrka och en väldigt bra inställning. Vi siktar nu på Åby stora pris över tre tusen meter och jag hoppas att Bold Eagle kommer, sade Adrian Kolgjini.