Falkenbergs FF får mindre bidrag från kommunen

Falkenberg FF får mindre pengar och andra elitföreningar i Falkenbergs kommun mer. Det blir resultatet av ett ändrat marknadsföringsbidrag.

ANNONS
|

Styrelsen för Destinationsbolaget i Falkenberg har bestämt att ändra reglerna för bidraget.

- Maxbeloppet kommer att vara 40 procent av totalsumman mot tidigare 50 procent, säger Per Svensson, kommunstyrelsens ordförande.

Den sammanlagda summan som kommunen lägger på bidraget är 1 000 000 kronor. Och vid senaste utdelningen, tidigare i år, fick Falkenbergs FF 500 539 kronor. Nu kommer det att bli max 400 000 kronor.

Har sett ett behov

- Vi har sett ett behov i att fördela pengarna på fler. Vi har haft en dialog med volleybollklubben, bordtennisklubben och bowlingklubben, säger Per Svensson.

Dessa klubbar kommer nu med största sannolikhet att få mer av miljonkakan.

ANNONS

- Såklart vill alla ha mer men jag tror att det är ett välkommet bidrag för alla.

Läs om vinnaren i 2020 års kommunala bidrag

En annan ändring är hur bidraget inför 2021 ska beräknas.

Marknadsföringsbidraget har ett antal kriterier som bedöms utifrån en beräkningsmodell, exempelvis ambassadörskap, hur väl "sponsringsobjektet" marknadsför sig själv, hur väl Falkenberg som plats tydliggörs i sammanhanget och exponering i sociala medier.

Är nya tider

I beräkningsmodellen finns bland annat annonsvärde, räckvidd, antal läsare, och om Falkenberg finns med i namnet.

- Det är ju nya tider och en av kriterierna vi mäster är utrymme i massmedia och där kommer 2020 års siffror att bli missvisande. Och vi kommer att använda oss av 2019 år siffror, berättar Per Svensson.

ANNONS