Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenberg avancerar mot allsvenskan. Arkivbild.

Falkenberg upp i ensam serieledning

Falkenberg åkte till Gavlevallen i jakt på tre poäng och serieledning. Efter 90 minuters spel hade de klarat av jobbet med bravur. 3–0 mot jumbon Gefle och Falkenberg tog klivet förbi Helsingborg.

Målfarliga Falkenberg avslutade den första halvleken utan att ha fått in bollen i nät. Sedan exploderade bortalaget. Inom loppet av åtta minuter tidigt i den andra halvleken hade Christoffer Carlsson, John Björkengren och Erik Pärsson sett till att 0–0 blev till 3–0.

I och med Helsingborgs oavgjorda match mot AFC Eskilstuna i lördags går nu Falkenberg om Skånelaget och upp i ensam serieledning. Däremot har Falkenberg en match mer spelad.

Gefles tunga säsong fortsätter. Laget ligger sist i superettan med sex poäng upp till Varberg, och nedflyttning till division 1 ser ut att komma allt närmare.

Degerfors vände och vann på sex minuter borta mot Värnamo. Med kvarten kvar gjorde Erik Björndahl 1–1, och strax efteråt fastställde Marcus De Bruin slutresultatet till 2–1. Degerfors har nu sju poäng upp till AFC Eskilstuna på kvalplats medan Värnamo alltjämt är indraget i bottenstriden.