Falkenberg tillbaka i serieledning

Falkenberg är tillbaka i serieledning i superettan i fotboll. Laget tog en säker seger när nästjumbon Gefle besegrades med klara 3–0.

|

Falkenbergs seger var den åttonde på tolv matcher i år och laget fortsätter spela riktig bra fotboll. Mot Gefle fick även publiken se ett par riktigt fina mål.

Ledningsmålet i den 21:a minuten kom efter en hörna där försvaret nickade undan bollen, men inte bättre än att den hamnade framför Anton Wede som på volley sköt bollen rakt upp i krysset.

Även det andra målet, som kom på tilläggstid av första halvlek, satt snyggt i krysset. Kalle Söderström fick bollen på djupet i straffområdet, han lyfte sedan bollen mot bortre stolpen där han fick se den smita in.

3–0-målet kom efter knappa kvarten av andra halvlek. Falkenberg utnyttjade ett kontringsläge sedan Gefle tappat bollen på mittplan. Robin Östlind stod för avslutningen i friläge, hans femte mål för säsongen. I och med segern är Falkenberg tillbaka i tabelltopp, två poäng före AFC Eskilstuna.

I dagens andra match tog Helsingborg tre poäng hemma mot Degerfors efter seger med klara 4–1 (1–0) och är därmed ny trea i tabellen.

Degerfors fick Erik Björndahl utvisad efter 35 minuter vid ställningen 0–0 och fick försvara sig större delen av matchen.

Hemmalagets ledningsmål kom precis innan paus genom Max Svensson. I den andra halvleken kvitterade Degerfors genom lagets specielle målskytt Sargon Abraham. Det var hans tionde mål för säsongen. Under slutkvarten orkade dock inte gästerna stå emot Helsingborgs tryck. Mikael Dahlberg sköt 2–1 i 74:e minuten, Carl Johansson utökade fyra minuter senare innan Max Svensson satte punkt med sitt andra mål för kvällen.