Per Karlsson gjorde ett av Falkenbergs mål i 4–1-segern borta mot Värnamo. Arkivbild.

Falkenberg ny serieledare i superettan

|

Falkenberg är ny serieledare i superettan i fotboll. 4–1 borta mot Värnamo innebär att laget klättrar förbi Örgryte med en poängs marginal.

Värnamo pressade Falkenberg rejält i slutet av den första halvleken, och ytterligare ett hemmamål hängde i luften vid ställningen 1–1. I stället var det Falkenberg som tog ledningen med 2–1 när bollen damp ned hos Per Karlsson efter en frispark strax före pausvilan. Några minuter efter densamma gjorde Robin Östlind 3–1 och tog lite luften ur matchen, innan Chisom Egbuchunam gjorde avslutande 4–1 i matchens slutminuter.

Degerfors tog samtidigt säsongens tredje bortaseger när Varberg besegrades med 1–0. Matchhjälte blev engelsmannen Kevin Wright som med sitt första mål för Degerfors satte segermålet i den 74:e minuten.