Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenbergs Karl Söderström faller i en duell mot Häckens Gustaf Nilsson. Bild: Adam Ihse/TT
Falkenbergs Karl Söderström faller i en duell mot Häckens Gustaf Nilsson. Bild: Adam Ihse/TT

Falkenberg kryssade mot Häcken i premiären

Falkenberg tog en poäng mot topptippade Häcken i premiären (1–1) på hemmaplan.
– Vi känner själva att vi har ett starkare lag i år. Jag tror tränarna vet att vi kommer att bli svårslagna, säger Falkenbergstränaren Hans Eklund.

Efter en trevande inledning var det Falkenberg som tog initiativet. Tobias Karlsson satte huvudet till på Christoffer Carlssons skottpass efter en hörna och gav hallänningarna ledningen efter drygt 20 minuter. Chansen uppstod sedan Häckenmålvakten Peter Abrahamsson inte fått i väg bollen.

– Han brukar skjuta utanför så jag ställer mig i skottlinjen när Christoffer skjuter, skrattar en nöjd Tobias Karlsson.

Han plockade upp bollen och stoppade den innanför tröjan som målgest.

– Vi väntar vårt första barn i dagarna och det är en hyllning till sambon Sanna Heldén som kämpar därhemma, berättar Karlsson.

Men det fanns en alternativ målgest på lager.

– Jag tänkte man skulle göra något politiskt med tanke på vad som händer i världen. Det får jag spara till nästa mål, säger Karlsson.

Svar på tal

Men Häcken gav svar tal. Bara fem minuter senare kunde Daleho Irandust utjämna. Bollen for som i ett flipperspel inne i straffområdet för att till slut hamna framför Irandust fötter. Han drog till med vänstern och Brattberg i målet hann inte reagera.

– Häcken har finurliga spelare. Det krävs inte mycket för att de ska trycka till sådana chanser, säger Hans Eklund.

Bättre i andra halvlek

Det var en typisk premiärmatch, kompakt försvarsspel och ofta lågt bolltempo. Men i andra halvlek försökte Häcken öka trycket.

– Vi gör en bättre andra halvlek än den första. Men till slut fick vi det vi förtjänar, säger Häckens tränare Andreas Alm och syftar på den delande poängen.

Och han talar gott om motståndarlaget.

– Falkenberg i år har en ny kvalitet.

Och Hans Eklund tackar och tar emot.

– Jag tror man kan räkna till tre målchanser mot oss i dag. Det var länge sedan Falkenberg bara släppte till tre målchanser, säger Eklund med ett leende.

Helt fri

En av dem kunde ha avgjort bataljen. Tidigare Falkenbergsspelaren Gustav Nilsson kom helt fri med Johan Brattberg och drog en tung kanon rakt på Falkenbergsmålvakten.

Det var den första poäng någonsin som Falkenberg tog på sin hemmaarena mot Häcken. Häcken är annars ett pålitligt premiärlag. Det oavgjorda resultatet innebär att man spelat sju raka premiärmatcher utan förlust.

Jonas Dagson/TT