Samuel Fagemo jublar över det första av sina två mål mot Malmö.

Fagemo tvåmålsskytt i Frölundaseger

Malmö bjöds på två rätt enkla mål. Samuel Fagemo också. Frölundajunioren, på rätt plats vid rätt tillfälle två gånger om, visade vägen i Frölundas 4–2-seger mot Malmö.

|

Samuel Fagemo debuterade i SHL i fjol, men fick nobben när NHL-lagen skulle välja sina kommande stjärnor i draften efter säsongen.

Det lär gå lite bättre i årets draft, om 18-åringens form håller i sig.

Fagemo inledde säsongen med Frölundas juniorlag, men fick tidigt förtroende även i A-laget och har hunnit med såväl junior-VM som närmast fullt program i SHL och CHL – och har gjort mål och poäng på löpande band.

Mot Malmö kom en ny stark match av 18-åringen, som fortfarande drömmer om ett NHL-kontrakt.

- Det är en extra boost, att man vill visa att de hade fel på läktaren förra året, säger han.

- Men jag försöker bara spela mitt spel, så får vi se vad det leder till i sommar.

Fick öppet mål

Det var visserligen Malmö som tog ledningen – i numerärt underläge – sedan Christoffer Forsberg kontrat till sig ett friläge efter mindre än tre minuter. Men bara 14 sekunder senare var det kvitterat, sedan Fagemo påpassligt tagit hand om en retur framför mål.

Det var hans tolfte SHL-mål den här säsongen.

Det trettonde var inte långt borta.

I slutet av första perioden hittade Ryan Lasch fram till Joel Lundqvist, som i sin tur lyckades få pucken vidare mellan benen på Malmömålvakten Oscar Alsenfelt. Och där var Samuel Fagemo igen.

- Jag tror att Joel försökte skjuta faktiskt, men så står jag på rätt ställe igen och får öppen kasse, säger Fagemo.

- Jag hade lite tur, men det är skönt att kunna hjälpa laget till en vinst.

Ledin tillbaka

Frölunda och Malmö har jobbat upp en viss rivalitet de senaste åren och det blev också grinigt nästan direkt. Och då hade ändå inte veteranen Per Ledin, åter i SHL efter nästan ett års frånvaro, presenterat sig på riktigt ännu i Malmötröjan.

Malmö hade det dock rätt tufft trots 40-åringens SHL-comeback och såg ut att vara på väg mot en klar förlust när Simon Hjalmarsson ökade på till 3–1 i början av mittperioden. Men slarv i Frölundaförsvaret gjorde att Fredrik Händemark fick öppet mål bara en dryg minut senare.

Det ledde till en intensiv andra halva av matchen – men utan ytterligare Malmömål.

- Efter 3–1 blir vi ett bättre hockeylag, men de första 30 minuterna är helt enkelt för dåliga, säger Malmötränaren Peter Andersson besviket.

Frölundaforwarden Rhett Rakhshani avslutade målskyttet i tom kasse med mindre än en sekund kvar av matchen.