Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brynäs tränare Roger Melin kan titta uppåt igen efter lagets första seger den här SHL-säsongen, 3–2 mot Örebro. Arkivbild.

Första segern för Brynäs

Mardrömsstart med fyra raka förluster i SHL. Men Brynäs vände mot Örebro och tog första segern efter 2-1 i Behrn arena – och lättnaden var total i Gävlelaget.

- Vi har varit nere på botten och vände nu. Nu ska vi försöka få ihop det ännu mer, säger Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist till TT.

Efter fyra omgångar hade det topptippade lagbygget bara tagit en poäng – i premiären mot Växjö – och Brynäs hade gjort sämsta starten på 40 år. Men på lördagseftermiddagen kom alltså första trepoängaren.

Viktig seger

- Otroligt viktigt att få en vinst med oss. Vi har inte spelat så bra tidigare och har inte gjort oss förtjänta av någon seger. I dag kanske vi inte heller var det bästa laget på isen men vi lyckades vinna. Otroligt viktigt att få lite självförtroende att bygga vidare på, säger Blomqvist.

Jacob Blomqvist erkänner att han har känt av trycket efter alla förluster:

- Det blev lite mer mediatryck. Efter varje match har folk undrat varför det inte går som det ska och som alla förväntar sig. Men det är kul att det skrivs mycket och att det är ett stort intresse kring oss.

- Nu gäller det att vi tar det här på rätt sätt och växer med den här vinsten, tillägger han.

Örebro dominerade

Matchen började i ett högt och intensivt tempo. Efter tio minuter skyfflade frie Örebroforwarden Sakari Manninen in matchens första mål – framspelad av landsmannen Jere Sallinen. Det finska nyförvärvet gjorde därmed sitt första mål i Örebros tröja.

Örebro dominerade sedan stundtals i andra perioden och radade då och då upp målchanser – men utan att få hål på Brynäs målvakt Felix Sandström.

- Det såg inte ut som att vi hade fyra torsk i bagaget efter två perioder, men det såg lite slött ut. Vi måste vara mer desperata och vinna varenda kamp och verkligen visa att vi ska vinna. Men det gjorde vi i tredje perioden.

Rykte upp sig

Visst – Brynäs ryckte upp sig rejält – och fem minuter före ordinarie tid kvitterade forwarden Johan Alcén när han skickade in pucken bakom Örebromålvakten Eero Kilpeläinen efter en fin framspelning från Jonathan Granström. Tre minuter senare punkterade Kevin Clark matchen när han styrde in 3–2 efter att Ryan Gunderson krutat på från blå linje.   

- Att vi lyckas vända på slutet, kvitterar och sen får en trepoängare med oss, tror jag är oerhört viktigt för gruppen och arbetsron, säger Jacob Blomqvist.