Martin Johansson satte matchavgörande 3–2 hemma mot Växjö på annandagen. Arkivbild.

Färjestad serieledare efter ny vändning

Färjestad sköt bara ett skott i den första perioden. Tur för Karlstadlaget att en ishockeymatch pågår i tre. Hemma mot Växjö kom sjunde raka hemmasegern, 3–2, och Färjestad är ny serieledare i SHL.

|

Färjestad bjöd inte direkt Karlstadpubliken på något julgodis i den första perioden hemma mot Växjö. Medan gästernas Brendan Shinnimin tog köksvägen för att svepa in ett ledningsmål för Växjö mäktade hemmalaget bara med ett ynka skott på mål under matchens första 20 minuter.

Videogranskning

Men Färjestad ryckte upp sig efter pausen, och kvitterade genom Joakim Nygård i mitten av den andra perioden. Liam Reddox gav visserligen Växjö ledningen igen kort därefter, men Färjestad gick till nästa pausvila med vetskapen att laget är extra starkt i den sista perioden. Så också den här kvällen.

- Det är liksom ingen tillfällighet längre, det har skett ett antal gånger. Att få vända och vinna sista 20, det är pricken över i på annandagen, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn till C More.

Johan Ryno pricksköt in kvitteringen halvvägs in i slutperioden – ett mål som godkändes först efter videogranskning – och när Växjös Oliver Bohm sedan drog på sig en utvisning med mindre än sju minuter kvar var det upplagt för hemmaseger.

Ny serieledare

Växjö stod emot i hela det numerära överläget, men Bohm hann inte mer än komma tillbaka ut på isen innan Färjestads tryck mot mål gav utdelning. Marcus Nilsson och Daniel Viksten stod för förarbetet, och Martin Johansson tryckte in det avgörande 3–2-målet med ett distinkt direktskott.

Pennerborn är inte förvånad över att hans spelare ännu en gång lyckades vända och vinna.

- När vi forcerar och går för det så vet vi att vi tidigare har tryckt dit puckarna. Vi har "skills" i truppen, vi har spelare som vill vara där och avgöra, säger Johan Pennerborn.

I och med segern tar Färjestad över förstaplatsen i SHL-tabellen, strax före Frölunda och Luleå.