Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Daniel Viksten (tv) och Linus Johansson jublar efter Färjestads 2–1-mål.

Färjestad kvitterade kvartsfinalserien mot HV

Bortaplan är melodin i SM-kvartsfinalerna mellan HV71 och Färjestad. Samtliga fyra matcher har vunnits av gästande lag. Färjestad kvitterade till 2–2 i matcher genom att vinna med 3–1i Jönköping.

Linus Johansson var i högsta grad inblandad i Färjestads seger. Han kvitterade HV71:s ledning till 1–1 i den andra perioden och vann tekningen fram till Jesse Virtanens 2–1-mål.

Efter sin kvittering jublade han rejält. Domarna videogranskade det, men målet var klart och tydligt regelrätt.

- Jag har haft några lägen så när målet kom till på det viset var det extra skönt att kvittera, säger Linus Johansson.

"Vi fick inga powerplay med oss"

Stundtals var det upprört i gästernas läger över domarna, Sören Perssons och Mikael Anderssons, insatser.

- De utvisningar vi fick är helt korrekta, men det fanns saker att hämta i andra laget också. Vi fick inga powerplay med oss.  I slutet när jag vann en tekning drog de av mig hjälmen, utan att det blev något, säger Linus Johansson.

Innan HV71 gjorde 1–0 genom Anton Bengtsson fick också Färjestad ett mål bortdömt.

- Först blev jag riktigt upprörd över det. För jag tyckte att inte målvakten hade pucken när vi slog in den, men domarna var säkra på sin sak och då bad jag om ursäkt.

"Riktigt bra bortamatch"

Som helhet bjöd matchen på en hel del tuffa tag, slagsmål och många utvisningar. HV71 hade många numerära överlägen, men Färjestad spelade starkt bakåt.

- Vi gjorde en riktigt bra bortamatch och i slutet tycker jag att HV inte skapade speciellt mycket.

Efter den fjärde drabbningen är det frågan om det är någon fördel för Färjestad att ha hemmaplansfördel i fortsättningen.

- I bland blir det så här, men jag tycker vi gjorde en riktigt bra första hemmamatch i Karlstad som vi skulle ha vunnit och det är ingen panik. Nu ser jag fram emot nästa hemmamatch, säger Linus Johansson.