Ottawas stjärna Erik Karlsson under första perioden mot Vancouver hemma i Ontario.

Förlust för Karlsson i säsongsdebuten

Erik Karlsson har gjort comeback efter sin skada. Men det blev förlust i säsongsdebuten. Ottawa förlorade mot svensklaget Vancouver med 0–3. För New York Rangers fortsätter det att gå dåligt.

|

Backstjärnan Erik Karlsson har missat Ottawas fem första matcher på årets säsong i NHL-ishockeyn efter den fotskada som han ådrog sig under Stanley Cup-slutspelet och som krävde operation.

Han fick mest istid i hemmalaget. Men det blev förlust, sedan gästerna Vancouver gjort ett mål i varje period och den svenske målvakten Anders Nilsson samtidigt höll nollan.

- Det är sånt som händer och inte mycket man kan göra åt det, säger Karlsson till Ottawa Sun enligt Expressen.

Anders Nilsson gjorde en strålande debut i Canuckströjan.

- Det var kul att få göra min första match för säsongen. Sett över 60 minuter tycker jag att vi vinner rättvist, säger han till Expressen och ger samtidigt beröm till sin landsman i motståndarlaget:

- Först och främst var det kul att se Erik vara tillbaka. Han är en fantastiskt duktig hockeyspelare, säger Anders Nilsson.

Katastrofstart för Rangers

New York Rangers har haft en riktigt dålig start på säsongen, och fortsätter att ha det mycket tungt.

- Det är svårt att acceptera, säger Henrik Lundqvist till Aftonbladet efter övertidsförlusten mot de regerande mästarna Pittsburgh.

I hemmamatchen såg Rangers länge ut att kunna vända ett 0–2-underläge till seger.

Tre mål inom loppet av två och en halv minut i andra perioden gav hemmalaget hopp. Mika Zibanejad noterades för en assist.

Men gästerna kom igen och kvitterade genom Patric Hörnqvist som tryckte in 3–3.

Mål av Hagelin

I tredje perioden tog Rangers ledningen men Pittsburghs storstjärna Sidney Crosby tog matchen till förlängning, med assist av Hörnqvist, med bara minuten kvar. I förlängningen avgjorde Jevgenij Malkin och Pittsburgh vann med 5–4.

För Pittsburgh gjorde också Carl Hagelin sitt första mål för säsongen.

- Om jag kommer sms:a ”Henke”? Nej, han är nog inte så glad nu så det låter jag bli, säger han till Aftonbladet.

Nashville vann hemma mot Colorado med 4–1. Viktor Arvidsson gjorde säsongens tredje mål, framspelad av Filip Forsberg. De båda fick också assistpoäng på ett annat mål i matchen.

I Carolinas bortaseger mot Edmonton gjorde Elias Lindholm sitt första mål. Carolina vann med 5–3.

Robert Hägg gjorde sin första poäng i NHL när han assisterade till ett av målen när Philadelphia besegrade Florida med 5–1.