Matchvinnaren Joakim Nygård jublar efter ett mål tidigare under säsongen. Arkivbild.

Färjestad vände och vann efter matchstraff

Färjestad var länge utspelat, åkte på ett matchstraff på Johan Ryno och låg under med 1–3 inför den sista perioden hemma mot Växjö. Då tog sig hemmalaget samman och fick matchen till förlängning. Väl där fullbordade Joakim Nygård vändningen när han satte 4–3.

|

Det stod 1–1 efter den första perioden i Karlstad. Då tog Växjö över helt och hade spel mot ett mål under i princip hela den andra perioden. Växjö pepprade Markus Svensson med skott men det krävdes ett fem mot tre-överläge för att överlista Färjestads målvakt.

Med två Färjestadsspelare i utvisningsbåset passade Joel Persson fram Dominik Bokk till öppet mål som enkelt kunde raka in ledningsmålet. Växjö fick fortsätta i powerplay och den här gången var det Perssons tur att göra mål. Med ett direktskott som styrdes på försvarande spelare satte han 3–1.

Matchstraff för Ryno

Ett utspelat Färjestad fick det ännu tuffare när Johan Ryno åkte på ett matchstraff och fem minuters utvisning för interference i slutet av mittperioden. Ryno åkte in i Tuomas Kiiskinen som inte såg Ryno komma. Kiiskinen låg kvar på isen ett bra tag, och kunde inte spela vidare.

- Det är två rutinerade spelare. Det känns som ett olycksfall i arbetet, säger Växjö-tränaren Sam Hallam i C Mores pausintervju inför tredje perioden.

Färjestad inledde tredje perioden i det numerära underläget som uppstod i samband med Rynos matchstraff. Men i stället för ännu ett powerplaymål för Växjö reducerade Oskar Steen till 2–3, och bara några minuter senare kvitterade Gustav Rydahl. Färjestad hade genomgående kommandot efter kvitteringsmålet men lyckades inte få in ett ledningsmål och matchen gick till förlängning.

Nygård matchhjälte

I förlängningen tog det bara en halv minut innan Joakim Nygård avgjorde matchen till hemmapublikens stora jubel.

- Vi var inte nöjda med första och andra perioden. De två tidigare matcherna har vi visat riktigt bra moral och kommit tillbaka och det gjorde vi i dag också. Vi måste spela hockey i tre perioder, men fruktansvärt skönt att vinna, säger Nygård till C More.