Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

201017 Falkenbergs Tobias Englund och Carl Johansson jublar efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Falkenberg och Örebro den 17 oktober 2020 i Falkenberg.Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / COP 147 / KA0045 Bild: KRISTER ANDERSSON
201017 Falkenbergs Tobias Englund och Carl Johansson jublar efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Falkenberg och Örebro den 17 oktober 2020 i Falkenberg.Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / COP 147 / KA0045 Bild: KRISTER ANDERSSON

Mattias Nilsson: Ett pressat läge där vinsten var värd 24 karat i guld

Plötsligt händer det! Det var som att Falkenbergs FF hade skrapat Triss och vunnit högsta vinsten. Men tur? Nej, det här var allt annat än tur. Det låg hårt jobb bakom.

Tänk vad ett litet landslagsuppehåll kan göra susen! Jag minns att jag drog djupa suckar på Bravida Arena när Falkenbergs FF var rent ut sagt uselt, framför allt i den första halvleken (0-3) där BK Häcken dansade fram och hade lekstuga.

Nu är Häcken lysande på sin hemmaplan och flera klasser bättre än Örebro SK. Men det ska absolut inte ta äran av FFF:s hyperviktiga seger. Det var ett pressat läge där en vinst var guld värd i 24 karat.

Imponerande i defensiven

Jag imponerades främst av arbetet man la ner i det defensiva arbetet, och attityden. Hade man visat samma disciplin redan från allsvenska premiären och framåt då hade man plockat betydligt fler poäng än de 19 man är uppe i nu och inte befunnit sig i ett jobbigt tabelläge.

Kanske ser man inte hela bilden ibland. Det är många spelare att hålla reda på under en match. John Chibuike minns jag mest för han missade ett läge i första där vilken knatte som helst i alla fall skulle ha fått bollen på mål. Den detaljen som FFF har haft så vansinnigt stora problem med hela säsongen.

Samtidigt, när man får lite distans till matchen, tog John de där uppoffrande löpningarna som sög musten ur närkingarna. Dessutom var han smart bollhållare när ÖSK tryckte på i slutet. Det ska inte underskattas.

Men i slutändan: forwards måste börja producera för FFF.

Nu var visst Edi Sylisufaj lite sliten efter uppdrag med Kosovos U21-landslag.

Men sen, så länge andra pjäser kliver fram, tror jag Falkenberg struntar blankt i vem eller vilka som är sist på bollen. Bara den går in. Nu på hösten får spelet se ut lite som det vill. Det är mest krig - och det passar verkligen en sån som Calle Johansson.

Tajmingen och viljan gör honom till ett ständigt hot på hörnor.

Och han är en pådrivare som får med sig gruppen.

För de gulvitas skull hoppas jag att hans form håller i sig. Gärna i matcherna mot Kalmar FF och Helsingborgs IF.

Kanske är jag hård , men hade FFF förlorat mot Örebro hade möjligheten att säkra nytt allsvenskt kontrakt varit minimal. Då hade man få inrikta sig på kvalspel i bästa fall. Nu finns ändå ett visst hopp. För laget som hankat sig kvar förr...

Läs mer: Calle Johansson blev matchvinnare

Läs mer: Galen segerdans från Tobias Englund

Läs mer: Mattias Nilssons betyg på FFF-spelarna