Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Det går fort för Brynäs Joacim Eriksson. Arkivbild.

Eriksson rätt in i hetluften för Brynäs

Joacim Eriksson skulle matchas in steg för steg. Men det gick fortare än så. Brynäsmålvakten som knäopererades i somras kastades rätt in i hetluften via ett målvaktsbyte istället.

Den 28-årige målvakten värvades i somras från Djurgården för att få in mer spets och rutin i Brynäs.

Men en gammal knäskada krävde en oväntad operation vilket har gjort att stjärnvärvningen har fått köra rehab istället fram tills för ett par veckor sedan då knäet började bli mer redo för spel.

- Klart att det har varit frustrerande att stå bredvid, speciellt när laget hade det tufft i början. Man vill vara med och hjälpa till och jag har försökt vara en positiv kille i omklädningsrummet, försökt bidra så i stället, säger Joacim Eriksson.

Två dagar i rad

Han var tänkt att närma sig sin SHL-debut för Brynäs steg för steg och lånades därför ut en match till Almtuna i hockeyallsvenskan i onsdags där han höll nollan mot Vita Hästen.

- Det var skönt att få den matchen, det gav ganska mycket ändå. Och planen var väl att ta det lite lugnt, se hur det gick med Almtuna och sedan gå från det. Det har inte sagts mer än så och själv försöker jag bara tänka på att göra varje dag så bra som möjligt och att leva i nuet.

Att gå från inget spel alls under sju månader till match två dagar i rad – om än bara dryga 23 minuter i Brynäs förlustmatch mot Linköping – var inte så tufft som det kan låta:

- Nej för Almtunamatchen var inte någon jobbig match fysiskt utan den var mer jobbig mentalt. Det hände inte så mycket där och då är det lätt att en massa tankar kommer upp i skallen men jag höll mig till gameplanen – att ta det lugnt och inte brusa upp – i går och gjorde det även i dag och eftersom jag fick hoppa in nu istället för att stå från start så blev det inte mycket anspänning innan heller. 

TT: Det blev till och med en liten mjukstart?

- Så kan man kalla det, säger Joacim Eriksson med ett skratt.

Han fick komma in i slutet av andra perioden när Brynäs låg under med 2–4 mot Linköping och där det fjärde LHC-målet precis hade slängts in bakom David Rautio från sargkanten av Linköpingsforwarden Andrew Gordon.

- Nu tror jag ingen lastade "Davva" för de målen. Han hade väl inte studsarna med sig och vi gav honom inte riktigt chansen att spela bra heller tycker jag. Bytet gjordes väl för att få en förändring i laget, analyserar Eriksson som tog de handfull skott han själv fick emot sig.

Taggad sedan i somras

Målvaktsbytet gav dock ingen effekt på utespelarna och Linköping satte sitt avslutande 5–2-mål i tom bur.

Om det nu blir spel från start för Joacim Eriksson redan på lördag, då Brynäs tar emot Timrå hemma, är inget som han har hunnit fundera på. Men visst är torsdagens inhoppare sugen:

- Såklart, jag har varit taggad och sugen sedan i somras nu! Det var skönt att få några minuter nu mot Linköping och känna på SHL-tempot. Men jag vet inte. Det enda jag

kan påverka är att träna bra så får tränarna ta beslutet.