Vancouvers Loui Erikssons gjorde mål bakom Floridas Roberto Luongo.
Vancouvers Loui Erikssons gjorde mål bakom Floridas Roberto Luongo.

Eriksson hyllas efter seger mot Florida

Loui Eriksson gjorde lagets första mål och stod dessutom för två assist när hans Vancouver vann mot Florida med 5–1 i NHL-hockeyn. Han utsågs till en av matchens bästa spelare för insatsen.

ANNONS
|

Målet blev Erikssons åttonde för säsongen och kom efter drygt 12 minuter i andra perioden. Det var hans första mål på nio matcher.

- Det har inte gått lätt. Allt man kan göra är att jobba hårt och fortsätta jobba så vänder det. Det var definitivt skönt att göra det där målet, säger Eriksson efter matchen, till nhl.com.

ANNONS

Träningstid

Att det är hårt jobb som gäller bekräftas av lagets huvudtränare Travis Green.

- Jag tycker att det här gänget spelar mycket bättre när de får träningstid, och vi har koncentrerat oss på det de senaste dagarna. De är inte rädda för att jobba, säger han till medierna efter matchen.

Green beskriver matchen som en av lagets bästa den senaste tiden, och berömmer lagspelet, som var på topp.

Vancouvers målvakt Jacob Markström räddade 23 av 24 skott på mål, och Green poängterar att svensken har mognat mycket det senaste 1,5 året.

- Jag tycker att sättet vi spelade i alla 60 minuter i dag var imponerande. Killarna ökade när vi verkligen behövde det, säger Markström efter matchen.

Vancouver hade förlorat tre raka matcher före vinsten mot Florida, som i sin tur nu har förlorat sex matcher i rad.

ANNONS

Förlust för Rangers

I matchen mellan New York Rangers och Columbus gjorde Rangers Mats Zuccarello två mål, hans sjätte och sjunde för säsongen.

Mika Zibanejad noterades för assist till ett av norrmannens mål, men Columbus var snäppet starkare och vann med 7–5. Jesper Fast fick en assistpoäng till matchens första mål, som gjordes av Ryan Strome i när mindre än fem matchminuter passerat.

Rangers har nu förlorat sex av sina sju senaste matcher. Henrik Lundqvist stod inte i Rangers mål.

TT

ANNONS