Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Erik Lindh tvingas sluta som förbundskapten

Beskedet dröjde. Men nu är det bestämt. Erik Lindh får inte förnyat förtroende som förbundskapten för bordtennislandslaget. – Jag har inte haft det stöd som jag borde ha haft, sa en besviken Lindh.

Erik Lindh sitter på ett utgående kontrakt. Förbundet har bestämt sig för att inte förlänga det.

– Jag fick reda på det för någon vecka sedan. Jag ville få besked i slutet av april, så det har inte fungerat hundraprocentigt, säger Erik Lindh.

Falkenbergaren har varit förbundskapten i fem år, men när förbundet bestämt sig för en omorganisation fick han gå. Erik Lindh sökte både tjänsten som sportchef - vilken Anders Johansson tilldelades - och som förbundskapten.

Istället blir han arbetslös från och med på måndag.

– Det hade varit en nytändning för mig med omorganisationen. Det hade varit spännande, jag hade velat vara med och lyssna på vad som händer.

Erik Lindh har varit förbundskapten under en sämre period för svensk bordtennis. Efter de senaste årtiondenas framgångar är Sverige inte bland de världsledande i sporten.

– Det har varit höga krav, men jag skulle inte vilja säga att det har varit ett fiasko. Fast vi saknar en medalj i ett lagmästerskap, menar ”Ekan” och fortsätter:

– Jag hoppas verkligen att laget kvalar in till OS nästa år. Individuellt har vi fyra spelare bland de 60 bästa i världen.

Faktum är att Sverige som sagt tappat mer och mer mot övriga nationer.

– Visst, jag skulle gärna ha tre tjugoåringar bland topp 20, men så enkelt är det inte. Det är färre antal spelare i landet nu.

Att Erik Lindh är långt ifrån nöjd med att tvingas lämna sin post är tydlig. Samtidigt medger han att han inte fått ut maximalt av jobbet.

– Men det är inte bara mig det hänger på. Arbetet runt laget hade kunnat vara bättre.

På vilket sätt då?

– Jag kan säga som så att jag har haft en assisterande förbundskapten (Thomas von Scheele) som inte har skött sig såsom en assisterande ska göra.

Att samarbetet mellan Erik Lindh och von Scheele inte har varit det bästa har länge varit känt. Förbundet ska inom kort meddela vem som tar över Erik Lindh. Det finns ett alternativ som är klart hetare än de andra.

Just Thomas von Scheele.