Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Karlsson i matchen där han gjorde sitt första mål på länge.

Erik Karlsson bröt måltorkan

Tidigare Ottawaspelaren Erik Karlsson har gjort sitt första mål för San Jose.

Erik Karlsson har inte gjort mål på över 20 spelade matcher i NHL-ishockeyn. Men i numerärt överläge gjorde Karlsson sitt första under ordinarie säsong i San Jose, som körde över St Louis med 4–0. Karlsson noterades även för en assist.

Det är backstjärnans första mål sedan den 27 mars, då i Ottawa mot New York Islanders.

- Visst, lite bekymrad har jag kanske varit. Du vill alltid göra mål, men jag har känt mig fräsch hela hösten och jag är inte här för att nå individuella framgångar, så det är mer lagets framgång jag tittar efter, säger Karlsson, enligt Expressen.

Karlsson byttes, mot sin vilja, bort av Ottawa till San Jose i september.

Var frustrerad

Rookien Rasmus Dahlin slog till med karriärens andra NHL-mål när Buffalo slog Minnesota med 3–2. Det blir femte raka segern för Buffalo.

- Offensivt var det min bästa match. Jag älskar att spela i det här laget, säger Dahlin, enligt Aftonbladet.

Många svenskar är heta på isen just nu. Elias Lindholm tog Calgary till seger, efter två mål i matchen mot Edmonton.

- Det kändes bra att få målen, och roligt att vara en del av det här, det var en tuff match. Det viktigaste var att vi fick med oss poäng, säger Lindholm efter matchen, twittrar laget.

Edmonton inledde matchen bra, och hade 2–0 i början av andra perioden. Men Calgary vände, och satte fyra raka mål till seger 4–2. Elias Lindholm stod för två, varav det sista i öppen kasse i slutminuten.

Stjärnrookien Elias Pettersson har gjort sitt elfte mål för säsongen. Men hans lag Vancouver förlorade sin femte raka match, när Montreal vann med 3–2.

"Fantastisk känsla"

I Arizona gjorde Bostonspelaren med NHL:s längsta namn på tröjan, Jakob Forsbacka Karlsson, sitt första NHL-mål när Boston vann med 2–1.

- Det är svårt att beskriva, det är en fantastisk känsla, säger han till journalister i omklädningsrummet efter matchen.

Henrik Lundqvist är nu i ensam på sjunde plats bland NHL-målvakter med flest segrar i ligans historia, sedan han fick med sig en seger mot Florida på hemmaplan med 4–2.

- Det betyder mycket för mig, säger svensken enligt NHL:s sajt.

Lundqvist fick också med sig en assist från matchen, hans första för säsongen. Även Lias Andersson fick sin första assist för säsongen i matchen.