Erik Berg jublar efter nickkvitteringen till 1–1 hemma mot IFK Norrköping.
Erik Berg jublar efter nickkvitteringen till 1–1 hemma mot IFK Norrköping.

Erik Berg: "Vi nöter ned dem"

Djurgården var på väg mot säsongens första förlust. Då klev Erik Berg fram som målskytt igen. Med sin kvittering på tilläggstid fastställde stjärnan slutresultatet till 1–1 mot IFK Norrköping.

ANNONS
|

Serieledare i fotbollen och finalspel i ishockeyn.

Stämningen var på topp bland Djurgårdens supportrar inför torsdagens möte med IFK Norrköping på Tele2 arena – men det skulle snart komma att ändras.

Efter en trög inledning på matchen kolliderade en utrusande Tommi Vaiho, som precis som borta mot Häcken fick förtroende mellan stolparna, med lagkaptenen Marcus Danielson.

Uppges fått hjärnskakning

Smällen tog illa på den sistnämnde som, enligt CMore, drabbades av en hjärnskakning och därmed troligtvis inte lär komma till spel mot Hammarby i derbyt på söndag.

Även offensivt gick det trögt för Djurgården som skapade sina chanser, men saknade spets i avsluten. I stället var det bortalaget som tog ledningen före halvtidsvilan. Simon Skrabb hittade nätet bakom Vaiho efter ett lågt och rappt avslut på framspelning av Sead Haksabanovic.

ANNONS

Djurgården inledde den andra halvleken förtroendeingivande och skapade en drös med chanser – men utan att få resultat.

"Jag måste berömma honom"

Fredrik Ulvestad testade flera gånger om, inbytte Astrit Ajdarevic avslutade vasst och till och med Elliot Käck var ytterst nära att göra mål. Men antingen var siktet aningen för dåligt inställt eller så stod målvakten Isak Pettersson för en kanonräddning.

Hoppet var på väg att försvinna bland hemmafansen – men då dök han upp igen.

I förra omgången avgjorde Erik Berg mot Häcken med sitt första mål för Djurgården. Mot IFK Norrköping klev mittbacken upp igen och kunde – i den 91:a minuten – nå högst på Jonathan Rings inlägg och nicka in 1–1.

- Vi visar på ett bra tålamod och bara fortsätter att spela på. Till slut så nöter vi ner dem, säger målskytten och tillägger:

- Det visar på moral att vi vänder på det här efter en inte så bra första halvlek.

ANNONS

I och med krysset är Djurgården fortsatt obesegrade fem omgångar in i allsvenskan och behåller serieledningen, en poäng före Malmö FF.

Ser fram emot derbyt

Efter matchen var det blandade känslor hos Djurgårdens tränare Kim Bergstrand.

- Vi gör en väldigt bra andra halvlek. Vi är tacksamma för att vi lyckades kvittera så sent men jag tycker ändå att vi skapar tillräckligt mycket för att vi ska vinna den här matchen, säger han på presskonferensen och passar på att hylla "Pekings" målvakt Isak Pettersson.

- Jag måste berömma honom. Det är fantastiskt, vilken räddning han gjorde på slutet.

IFK Norrköping är på grund av poängtappet kvar i de nedre regionerna, på en tiondeplats i tabellen, men kan fortsatt stoltsera med att man aldrig har förlorat mot Djurgården på Tele2 arena.

- En poäng borta mot Djurgården får anses vara godkänt från vår sida. Vi är i en tung period men trots det har vi bara förlorat en fajt (mot Helsingborg i premiären), vilket visar på styrka i gänget. Nu ser vi fram emot söndagens drabbning mot Malmö, säger Norrköpings tränare Jens Gustafsson.

ANNONS

För Djurgårdens del är det alltså ett derby mot Hammarby som väntar härnäst. Något Erik Berg ser fram emot, inte minst efter hans fina insats mot laget förra hösten då han spelade fram till samtliga mål i 3–1-vinsten.

- Det ska bli kul. Det är fina minnen från förra årets derby. Vi har en fin känsla och ska försöka vinna den matchen, säger Berg.

TT

ANNONS