Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erdal Rakip. Arkivbild.

Erdal Rakip klar för Crystal Palace

Efter mycket om och men är förre Malmö FF-mittfältaren Erdal Rakips låneövergång till Crystal Palace officiell och klar. Benfica, som han lånas ut från, har dock inte annonserat värvningen ännu.

Efter att ha valt att inte förlänga kontraktet med Malmö FF har Erdal Rakip kopplats samman med en flytt till det portugisiska storlaget Benfica. Även om värvningen mer eller mindre ansetts klar har ännu inte Benfica officiellt bekräftat sitt svenska nyförvärv.

I stället gör Crystal Palace det.

Den engelska Premier League-klubben bekräftar på sin webbplats att man lånar in svensken, från just Benfica, resten av säsongen.

Den unge, mångsidige mittfältaren blir därmed Roy Hodgsons första värvning i Londonklubben sedan han tog över tränarrodret i höstas.

"Jag tror att detta är en liga som passar mig och mitt sätt att spela. Det är högt tempo och fysiskt intensivt, och jag är en klassisk, balanserad nummer sex-spelare. En box-to-box-spelare som löper fram och tillbaka på planen" säger Rakip själv till klubbens webbplats.

Erdal Rakip kom till Malmö FF som femåring och gjorde A-lagsdebut 2013. Han hann med 120 matcher i himmelsblått innan flytten till England.