Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tobias Enström och Modo vann borta mot Björklöven.

Enströms Modo vann – "kan inte bli bättre"

Tobias Enström har bytt NHL mot hockeyallsvenskan – och det blev en rolig premiär för stjärnbacken. Modo vann det heta prestigemötet borta mot Björklöven med 3–1.

Efter elva säsonger i NHL, med Atlanta och Winnipeg, är Tobias Enström tillbaka i Modo. Men Ö-viksklubben i hans hjärta spelar inte längre i högsta serien, något Modo gärna vill ändra på framöver.

Årets säsong började i alla fall bra, med en stabil och övertygande seger i Umeå. Magnus Häggström, Johan Eriksson och Henrik Björklund såg till att Modo hade 3–0 inför slutperioden, där "Löven" till slut lyckades tröstmåla genom Fredrik Andersson. En extra skön trepoängare för Modo, som förra säsongen förlorade samtliga fyra rivalmöten mot Björklöven.

- Det kan inte bli bättre, första matchen och att få vinna mot Björklöven, sade kapten Enström, som matchades hårt och spelade runt 30 minuter, till C More.

Modo har tillsammans med Leksand och AIK fått de flesta favorittipsen inför säsongen – och hela trion höll i premiären. Leksand hemmaslog Tingsryd, 2–1, medan AIK besegrade Karlskoga med 5–2 på Hovet.

Nedflyttade Karlskrona inledde på bästa sätt mot uppflyttade Västerås. Kalle Miketinac sköt två mål när KHK vann med 5–0 inför hemmafansen.

Tony Mårtensson gjorde ett mål och två assist när Almtuna vann med 4–1 hemma mot Västervik. Det var den 38-årige upplänningens första match i allsvenskan sedan säsongen 1999–2000 med Arlanda. Under åren däremellan har den vasse forwarden hunnit spela i SHL, AHL, NHL, KHL och den schweiziska ligan.

Övriga premiärresultat: Vita Hästen–Pantern 1–3 och Oskarshamn–Södertälje 5–3.