Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stefan Lövgren, svenska handbollslandslagets vd. Arkivbild.

"Enklare att jobba när det går bra"

Ett för svensk del succéartat EM 2018 närmar sig sitt slut. Om två år spelas mästerskapet i Österrike, Norge och framför allt – i Sverige.

Det målfarliga kraftpaketet i "Bengan Boys" är numera vd för svenska handbollslandslaget, vilket i sin tur innebär att han har en stor del i planeringsarbetet inför EM 2020. Ett mästerskap som kommer att äga rum i Sverige, Norge och Österrike. Turneringen kommer dessutom vara den första med 24 lag, där finalspelet kommer ske i Tele2 Arena i Stockholm.

Att Sverige, först på damsidan och nu på herrsidan, överträffat förväntningarna har inte direkt fått handbollsintresset att svalna i Blågult territorium inför framtiden.

- Som i vilket annat arbete som helst är det alltid enklare och roligare att jobba när det går bra. Det ökar ju intresset på alla möjliga sätt, och man kanske får mer fokus på vårt mästerskap redan nu. Det är naturligtvis positivt, men svårt att värdera exakt hur mycket, säger Lövgren.

Just kombinationen Kroatien och EM väcker goda minnen för Lövgren, som var med och vann mästerskapet 2000. Vilket han även gjorde på hemmaplan två år senare.

Ni känner kanske igen trenden.

- För min del får den gärna hålla i sig. Men framför allt ska vi se till att göra bra förutsättningar för landslaget, och bra förutsättningar för turneringen, så får vi se var det landar i slutändan.