Kristianstads Teitur Örn Einarsson sköt sex mål mot Önnered.
Kristianstads Teitur Örn Einarsson sköt sex mål mot Önnered.

Enkel premiärseger för Kristianstad

IFK Kristianstad har fyra raka SM-titlar – och jakten på ännu ett guld inleddes med en bekväm seger. Skåningarna vann handbollsligapremiären mot Önnered med 33–24 (18–10).

ANNONS
|

Kristianstad har bland annat tappat landslagsstjärnan Albin Lagergren till tyska Magdeburg sedan förra säsongen, men de orangeklädda mästarna har samtidigt förstärkt truppen med en rad nyförvärv.

De trampade gasen i botten direkt från start inför hemmapubliken. Spanjoren Marc Cañellas och IFK Skövde-värvningen Alfred Ehn visade med var sitt tidigt mål vägen mot det som skulle bli en överkörning av nykomlingen Önnered.

- Jag tycker att vi kom ut med bra intensitet och visade lite var skåpet ska stå i början, sade Ehn till C More.

ANNONS

Efter fem minuter stod det 4–0 och efter en kvart hade Kristianstads ledning växt till 11–4. Redan då kändes premiären helt och hållet avgjord.

Resten av matchen blev mest en fråga om hur stora segersiffrorna skulle bli. Efter chocköppningen lyckades Önnered hålla jämna steg med Kristianstad, som till slut vann med nio måls marginal.

Det 20-åriga isländska nyförvärvet Teitur Örn Einarsson var målbäst hos Kristianstad. Högernian stod för sex fullträffar, lika många som Stig-Tore Moen Nilsen.

Den splittrade premiäromgången fortsätter närmast på fredag, då Hammarby och Skövde möts i Stockholm. Dagen därpå ställs IFK Kristianstad mot Malmö i en repris på vårens SM-final.

TT

ANNONS