Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det blev en ny mästartitel för svensk damvolleybolls dominanter Engelholm.

Engelholm svenska mästare – igen

Engelholm levde upp till favoritskapet. Klubben är SM-guldvinnare för femte året i rad efter klara 3–0 i matcher i finalen mot Örebro.

Engelholm har gjort det igen.

I och med söndagens klara seger med 3–0 i set hemma mot Örebro har Skånelaget vunnit sitt femte raka SM-guld i volleyboll.

Gästerna från Närke hade inte mycket att sätta emot hemmalaget i Kungsgårdshallen som kammade hem både det första och andra setet med siffrorna 25–14.

- Det var riktigt starkt av tjejerna att börja så bra i matchen idag. Det var en fantastisk stämning i hallen och mycket förväntningar på oss, hälften av läktaren var fylld en timme innan match så jag förväntade mig mer nerver från laget men vi var med från den första bollen, säger Engelholms tränare Patrick Aparicio i ett pressmeddelande.

Jämnare blev det i det tredje, men även där var Engelholm starkast och vann med 25–20.

- Fantastiskt skönt, tjejerna förtjänar verkligen detta! De har kämpat tillsammans hela säsongen och jag tycker att resultatet ikväll talar sitt tydliga språk. Som tränare blir man stolt, säger Aparicio som lyfter fram kollektivet som nyckeln till framgång.

- Det är nästan omöjligt för mig at lyfta en enskild spelare, jag kan nämna alla. Klara (Andersson) gör en mycket bra match och Mary-Kate (Marshall) är fantastisk i anfallet. Taylor Brisebois var dagens bästa spelare och vi har även Matilda Ekholm som går på gymnasiet men spelar med en så otrolig rutin att man tror att hon spelat hur många SM-finaler som helst. Jag är verkligen imponerad av hela gruppen under den här finalserien

Totalt har Engelholm blivit svenska mästare vid sju tillfällen.