Kristianstads Teitur Einarsson och Anton Halén jublar under torsdagens handbollsmatch i handbollsligan mellan IFK Kristianstad och Eskilstuna Guif i Kristianstad Arena.
Kristianstads Teitur Einarsson och Anton Halén jublar under torsdagens handbollsmatch i handbollsligan mellan IFK Kristianstad och Eskilstuna Guif i Kristianstad Arena.

“En stor ära att få Vranjes som tränare”

Ljubomir Vranjes presenterades som IFK Kristianstads nye tränare och några timmar senare gick laget ut för att spela match. Det blev seger med 31–23. Men efteråt pratade alla om vad som hade hänt innan matchen.

ANNONS
|

Två dagar inför mötet med Eskilstuna Guif fick spelarna i IFK Kristianstad beskedet från ledningen: Ljubomir Vranjes tar över.

Med det sagt tar Vranjes inte över förrän i slutet på februari och tills vidare tränas laget av den tillfälliga duon Lars Olsson och Ulf Nilsson.

- Det är inte lätt för dem och inte lätt för oss. Det blir intressant att se hur vi hanterar det. Jag var faktiskt nervös för hur det skulle gå inför den här matchen, men det kanske är bra att bli lite extra nervös ibland, säger lagkaptenen Olafur Gudmundsson.

ANNONS

Den nye tränaren har en välfylld meritlista, med bland annat en Champions League-titel i ryggsäcken. Inget av det har undgått hans nya spelartrupp.

- Det är en stor ära att få Vranjes som tränare. Han är givetvis en spelare jag har tittat på under min ungdom när man satt klistrad framför tv:n på mästerskap. Då såg man den här krigaren som han beskrivs som.

Målvakten har varit i klubben i snart fem år och har hela tiden haft Ola Lindgren som tränare. Han tror att tränarbytet kan innebära en positiv injektion för spelarna.

- Jag tror att Vranjes har hyfsad koll på laget, men samtidigt blir det lite “Tjuren Ferdinand” över allting. Vi kommer nog att stångas lite extra för att visa framfötterna när han kommer in, säger Leo Larsson.

TT

ANNONS