Kroatiens Luka Modric pratar med domaren.
Kroatiens Luka Modric pratar med domaren. Bild: Paul Ellis/AP/TT

En poäng för pressat och blekt Kroatien

Kroatien är fortfarande långt ifrån det lag som tog VM-silver 2018. Efter 1–1 mot Tjeckien är laget pressat inför gruppavslutningen mot Skottland. Tjeckien å sin sida, stärkte sina chanser att nå åttondelsfinal.
– Det är en lite bitter eftersmak, säger Luka Modric efter matchen.

Inför matchen sade Kroatien att ett nytt lag skulle kliva på planen än det som förlorade öppningsmatchen mot England. Men efter en halvlek syntes inget sådant till. I stället var det Tjeckien som hade tagit ledningen i den 37:e minuten genom Patrik Schick, som med blodet rinnande ur näsan satte 1–0 på straff.

Men i den andra halvlekens inledning visade Kroatien lite av den skicklighet som gjorde dem så framgångsrika under VM i Ryssland för tre år sedan. Bara två minuter efter att domaren dragit i gång spelet igen satte Ivan Perisic 1–1.

Men trots en bättre press, speciellt i slutet av matchen, uteblev de stora målchanserna och de tilltänkta ledargestalterna, Luka Modric och Dejan Lovren klev inte fram som de skulle ha behövt.

En poäng till vardera lag, men betydligt olika utgångslägen inför den sista gruppspelsmatchen. Kroatien får svårt att nå åttondelsfinal om inte Skottland besegras, medan Tjeckien just nu seglar upp i toppen av gruppen och ställs mot England i sin tredje match.

– Det är en lite bitter eftersmak, vi vann ju inte. Vi gjorde det där målet men vi kunde ha gjort fler, men tyvärr vann vi inte, sade Luka Modric efter matchen.

Tabellen kommer att ändras redan i kväll eftersom England ställs mot Skottland.