Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

En blandat kompott för Tilde Johansson

Succé i häck men längdhoppet fortsätter att spöka för talangen.

Under onsdagskvällen hoppade och sprang Tilde Johansson i Karlstads GP. Det skulle bli en fullträff och en lite mindre lyckad insats.

Succén kom i grenen som egentligen inte är hennes främsta, 100 meter häck. Falkenbergaren sprang in på 13.70 och vann loppet med två hundradels marginaler.

– Det är jättebra att det blir en vinst i det första loppet den här säsongen. Vi kanske egentligen inte var så nöjda med själva loppet i sig, men det var bra för att vara det första loppet för säsongen helt enkelt, säger Tildes tränare Erik Svensson.

I längdhoppet gick det dock sämre för Johansson. Tre övertramp och ett bästa hopp på 6.24 fick talangen nöja sig med.

– Det känns som det inte är samma ansats som förut. Förra året var det en hämningslös attack mot plankan, nu kan man se att hon inte har det här kamikaze hoppet i sig, sa Kajsa Bergkvist i SVTs sändning från tävlingen.

Erik Svensson menar dock att det finns längre längder i Tilde och att man gör framsteg.

– Vi är på väg i rätt riktning och vi känner att det är på g. I det sista försöket gör hon ett jättebra hopp, sitt bästa hopp för dagen. Det är väldigt bra rent tekniskt men tyvärr blir det ett övertramp. Så vi känner att det finns där inne, säger Svensson.

Samtidigt hoppade vinnaren av dagens tävling, Khaddi Sagnia hela 6.76.

– Khaddi är Khaddi och hon är väldigt duktig. Tilde hoppar så bra hon kan, men det är självklart alltid bra med tuff konkurrens, säger Svensson.

Lär mer om Falkenbergs FF här