Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Glódis Perla Viggosdottir i en match för Eskilstuna, mot sin nya klubb Rosengård. Arkivbild.

EM-mittback klar för Rosengård

Rosengård har gjort klart med den isländska EM-mittbacken Glódis Perla Viggósdóttir om ett kontrakt över nästa år. Debuten kan ske mot 22-åringens gamla klubb.

Glódis Perla Viggósdóttir lämnar därmed den allsvenska konkurrenten Eskilstuna United dit hon kom 2015. I år har Viggósdóttir startat samtliga elva matcher i damallsvenskan.

22-åringen ersätter främst Emma Berglund som lämnat Rosengård för spel i franska Paris SG och Amanda Ilestedt som lämnat för tyska Potsdam. Kontraktet är skrivet över säsongen 2018.

På tisdag väntas Viggósdóttir, med 32 A-landskamper på meritlistan, starta i Islands öppningsmatch mot Frankrike vid EM i Nederländerna.

Hon ansluter till Malmölaget Rosengård efter EM-uppehållet och kan preliminärt debutera för den allsvenska tabelltvåan i omstarten, hemma mot just Eskilstuna den 19 augusti.

"En otroligt viktig värvning för oss med tanke på att vi har tappat Ilestedt och Berglund. Glódis är en mittback som är fysiskt stark, har ett bra tillslag och bra passningsspel", säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran i ett uttalande på klubbens webbplats.