Mattias Ekholm avgjorde för Nashville i mötet med Dallas.
Mattias Ekholm avgjorde för Nashville i mötet med Dallas.

Ekholm avgjorde för Nashville i förlängning

Mattias Ekholm avgjorde i förlängning när hans Nashville mötte Dallas på bortaplan i NHL. Det var hans tredje mål för säsongen. Mika Zibanejad blev tvåmålsskytt för New York Rangers.

ANNONS
|

Filip Forsberg och Viktor Arvidsson noteras för varsin assist i matchen mellan Dallas och Nashville. Slutresultatet blev 5–4 till Nashville.

Tennesseelaget hämtade upp ett 1–3-underläge efter två spelade perioder.

- Vi ger helt enkelt inte upp. Det märks i dag, 3–1, och det var nära att det blev 4–1, säger Mattias Ekholm till nhl.com.

ANNONS

- Det stärker självförtroendet när man är i situationer som den här, att man går in i tredje perioden med vetskapen att man kan vända spelet, säger Nashvilles coach Peter Laviolette efter matchen.

Nashville i stark segersvit

Nashvilles Viktor Arvidsson spelade igen efter att ha missat två matcher, däremot spelade inte skadade Calle Järnkrok. Inte heller Dallas John Klingberg spelade eftersom han nyligen opererat en hand. Det uppges dröja minst fyra veckor tills Klingberg är helt återställd.

I och med segern är Nashville obesegrat i åtta matcher i rad. Det är den tredje längsta segersviten i inledningen av en NHL-säsong. Buffalo vann sina första tio matcher under säsongen 2006–2007 och New Jersey sina första nio första säsongen 2009–2010.

"Vi höll oss lugna"

Mötet mellan New Tork Rangers och Columbus blev en utdragen historia. Mika Zibanejad satte tidigt ledningsmål för New York, men Columbus kvitterade.

Efter ordinarie speltid var ställningen 4–4 och en mållös förlängning ledde till straffar. Zibanejad satte sin straff, liksom Rangers Kevin Shattenkirk och Jimmey Vesey samt Columbus Cam Atkinson och Pierre-Luc Dubois.

Slutresultatet blev 5–4 till Rangers.

ANNONS

- Vi kämpade tillbaka. Vi höll oss lugna, när vi spelar som vi vill och ska så behåller vi kontrollen. Vi måste bara hitta tillbaka till det och det tycker jag att vi gjorde, säger Zibanejad på Rangers Twitter-konto.

Andremålvakten Aleksandar Georgiev spelade i stället för Henrik Lundqvist.

- Vi har två fantastiska målvakter som ger oss chans att vinna varje kväll. Vi uppskattar så klart det och är väldigt glada att vi har dem, säger Zibanejad.

Columbus Alexander Wennberg gjorde sitt första mål för säsongen.

TT

ANNONS