Hjalmar Ekdal nickar in kvitteringsmålet på hörna. Matchen slutade 1–1.

Ekdals lillebror fixade Frejpoäng

Mot Gais gjorde han det avgörande 1–0-målet. Mot tabellettan Varberg var det återigen dags för Hjalmar Ekdal att fixa viktiga poäng för sitt Frej. På hörna nickade Albin Ekdals lillebror in 1–1 med bara några minuter kvar av ordinarie tid.

|

Årets topplag Varberg gick mot sin nionde seger på tio matcher i inledningen av Superettan. Men Frejs 20-åring Hjalmar Ekdal ville annorlunda: På hörna nådde han högre än Robin Book och kunde enkelt nicka in 1–1 med bara några minuter kvar av ordinarie matchtid.

Det är andra gången på kort tid som Hjalmar Ekdal står för viktiga mål. Han avgjorde även mötet mot Gais för drygt två veckor sedan med sitt 1–0-mål.

Innan dess hade samme Book gett bortalaget ledningen efter en knapp timmes spel med sitt tredje ligamål för säsongen. Det i en match där det dröjde till den andra halvleken innan en stundtals sömnig tillställning vaknade till liv på allvar.

Frej hade ytterligare en gyllene möjlighet att knipa tre poäng på Vikingavallen en dryg minut efter kvitteringsmålet. Men Ze Vitors placerade bredsida var inte tillräckligt välriktad utan rullade utanför målstolpen.

Frej pressade på för ett ledningsmål men kom aldrig närmare än Ze Vitors chans.

Trots det oavgjorda resultatet toppar fortfarande skrällgänget Varberg tabellen med sina 26 poäng. Förra året hängde superettankontraktet på en mycket skör tråd för laget från Halland och det krävdes en heroisk vändning i kvalet mot Oskarshamn för att rädda laget kvar i herrfotbollens nästa högsta serie.

I år har det, minst sagt, gått bättre. För Frej var det säsongens fjärde oavgjorda resultat på tio matcher.