Albin Ekdal under fotbolls-VM i Ryssland.
Albin Ekdal under fotbolls-VM i Ryssland.

Ekdal presenterad av Sampdoria: Väldigt glad

Albin Ekdal är tillbaka i Italien efter tre år i Tyskland. Den svenske landslagsmittfältaren har skrivit på ett treårskontrakt med Genualaget Sampdoria.

ANNONS
|

Albin Ekdal bekräftade övergången från nedflyttade Bundesligalaget Hamburg för Expressen redan i tisdags. Men efter att Morandibron i Genua rasat och orsakat minst 39 människors död så valde Sampdorias klubbledning att skjuta på den officiella presentationen till torsdagsmorgonen.

- Ser fram emot en ny säsong och känner mig mycket motiverad och sugen på det här nya äventyret, säger Albin Ekdal till Aftonbladet.

ANNONS

29-åringen från Bromma strax utanför Stockholm har tidigare representerat fyra italienska klubbar (Juventus, Siena, Bologna och Cagliari). Övergångsumman beräknas landa på motsvarande 20–25 miljoner kronor och Ekdal har skrivit på ett treårskontrakt.

- Sampdoria är en klassisk Serie A-klubb med något riktigt spännande på gång. Det märks på deras intresse för Albin att han ses som en nyckelspelare. Kontakten med Sampdoria har pågått under cirka fyra månader men tog riktig fart för cirka en vecka sedan, säger agenten Martin Klette till Aftonbladet.

Innermittfältaren startade samtliga fem matcher och var en nyckelspelare när Sverige tog sig till kvartsfinal vid sommarens VM-slutspel i Ryssland.

TT

Fakta: Albin Ekdal

Född: 28 juli 1989 (29 år) i Stockholm.

Position: Innermittfältare.

Moderklubb: Brommapojkarna.

Seniorklubbar: BP (–2008), Juventus (2008–2009), Siena (2009–2010), Bologna (2010–2011) Cagliari (2012–2015), Hamburg (2015–2018), Sampdoria (2018–).

Landskamper/mål: 39/0.

ANNONS