Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Jag har haft lite medstuds", sade Victor Ejdsell efter sina två mål mot Frölunda.

Ejdsell avgjorde mot Frölunda

Han var poängkung i hockeyallsvenskan förra säsongen i Karlskoga. Nu har Victor Ejdsell visat att han håller i SHL också.

När HV71 slog Frölunda med 5–4 visade Ejdsell vägen genom att göra de två första målen när Jönköpingslaget gick fram till 2–0.

- Vid båda målen vann vi tillbaka puckarna och jag drar bara till på det första målet och det andra är en styrning, säger Victor Ejdsell.

Förra säsongen blev det 57 poäng på 50 matcher för Ejdsell i allsvenskan och nu har det blivit sju mål i SHL.

- Mitt mål har inte varit att göra många poäng, utan att utvecklas som spelare. Det är en väldig skillnad att spela i SHL, men jag har haft lite medstuds och flyt och genom det har jag fått ett bra självförtroende, säger Victor Ejdsell.

Efter det att han gick från Karlskoga skrev han på för NHL-laget Nashville, men den här säsongen är han utlånad till det svenska mästarlaget

- Jag har väldigt ofta kontakt med dem. Likväl som HV:s ledning har synpunkter på mitt spel vill Nashville se att jag utvecklas. Nashville har hela tiden en bild vad jag ska tänka på, säger Ejdsell.

Frölunda vände

För HV-publiken har han blivit en favorit. Han menar att det goda självförtroendet ger honom energi och det blir lätt att spela.

Matchen mot Frölunda bjöd på en underbar stämning. Kinnarps Arena var fullsatt och Victor Ejdsell njöt av varje minut i hallen.

- Det är som en extra spelare. Det här var verkligen som en slutspelsmatch, säger Victor Ejdsell.

Det blev en match helt i publikens smak och det svängde rejält. Efter Victor Ejdsells två mål gick Frölunda fram till 3–2, men i slutperioden var HV71 det starkare laget och kunde till slut vinna med 5–4.

Frölunda, som var försenade till matchen på grund av att en buss gick sönder, gjorde enligt tränaren Roger Rönnberg en bra match offensivt.

- Vi gör fyra mål på bortaplan mot regerande mästarna. Det är bra gjort. För vår del gäller det att få bort lite misstag i vårt defensiva spel, säger Roger Rönnberg.

"Vilken atmosfär"

Frölundas tränare menade också att matchen var en propaganda för svensk hockey.

- Vilken atmosfär. Svensk ishockey lever. Det var slutspelskaraktär över den här matchen mitt i serien, säger Roger Rönnberg.

Johan Lindbom, HV71:s tränare, var också nöjd med både stämningen och att segern.

- Jämfört med den senaste matchen mot Luleå var det här ett rejält fall framåt. Vi släppte in tre mål I den andra perioden, men kom tillbaka starkt I den tredje, säger Johan Lindbom.

Victor Ejdsell hyllade hemmapubliken

- När det är en sådan här stämning vill man ge tillbaka och det gjorde vi genom att vinna, säger Ejdsell.