Efterlängtad seger för golf-talangen

En lång och intensiv fick bästa möjliga avslut för Varbergsgolfaren.

ANNONS
|

Golf:Match-SM

23-årige Lynn Carlsson från Varberg tog på lördagen sin allra första seger sedan hon blev proffs 2013. Match-SM på Ullna Golf Club utanför Stockholm.Det är ett stort kliv uppåt både i karriären och på rankingen.

– Det känns jätte-jättebra så klart. Det är jätteskönt att äntligen få knipa den där första segern efter att ha varit och nosat tidigare. Jag har jobbat för det här länge och att ta första segern - det är speciellt, säger en nöjd Lynn Carlsson.

Det blev en lång och intensiv vecka för golfaren från Ringenäs Golfklubb i Halmstad. Match-golf är en speciell form där matchen kan vara slut tidigt (så fort du leder med fler vunna hål än vad som återstår) eller gå till särspel. För Lynn gick det uteslutande till 17 eller 18 hål så det blev en hel del golf. Totalt blev det fem matcher.

ANNONS

– i dag (söndag) känner man sig lite mörbultad. Det känns att man har spelat liksom, men under helgen har jag haft bra energi hela tiden, säger den nyblivne SM-guldmedaljören.

Nästa mål - The Open

Hon berättar att spelet kändes bättre och bättre ju längre tävlingen gick. Och tur är väl det - att det inte var tvärtom.

– Ja precis, skrattar Lynn och fortsätter:

– Speciellt fredag eftermiddag och på lördagen spelade jag bra golf, var stabil från tee och puttade bra. En riktig självförtroendeboost det här.

Hon berättar att matchspel blir lite annorlunda jämfört med vanliga tävlingar. Det är lite mer taktiskt när man bara möter en person.

Samtidigt gäller det att fokusera på sitt eget spel, där man känner mest trygghet. Men en nyckel till segern tror jag ändå var mitt raka långa spel från tee, förklarar Lynn.

Hur högt rankar du det här?

– Jättehögt såklart. Äntligen högst upp på pallen - ett kvitto på att man gör saker rätt och veta att man kan.

Nästa stora mål är att kvala in till majorn British Open.

– Då behöver jag bli minst tia på Ladies Scottish Open och det vet jag att jag har kapacitet för.

ANNONS
ANNONS