Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Björk var sliten under Nordea Masters. Nu ska han vila.

Efter katastrofrundan – Björk ska vila hemma

Katastrofrundan i Nordea Masters på torsdagen gick inte att reparera. Nu ska Alexander Björk vara ledig.

Tävlingens högst rankade svensk misslyckades totalt på Hills golfbana i Mölndal utanför Göteborg den första dagen. Alexander Björk, 76:a på världsrankingen, svarade för 75 slag, fem över par och hamnade i botten i resultatlistan. Den andra dagen gjorde han 71 slag, ett över par.

- Jag vet att jag är jättetrött. Man försöker hålla skenet uppe inför tävlingarna att det ska kunna gå att prestera men i efterhand känner man att det kanske var 90 procents chans att det skulle gå ganska knackigt, säger han.

28-åringen kom till tävlingen med många tävlingar, tidszoner och för lite vila i bagaget. Efter en försenad landning från USA blev han omskriven som den stora favoriten efter sin vinst i China Open tidigare i år.

- Det var tufft att komma in i en tävling när man verkligen ville prestera, säger han.

Nu ska han få flera veckors efterlängtad semester. Björk bor tillsammans med flickvännen Catherine Gunnarsson i Jönköping där paret också har köpt hus.

- Vi flyttade in i början av juni och har varit hemma kanske tio dagar. Det ska bli skönt att fokusera på annat. Jag ska göra allting utom golf, säger Alexander Björk.