Edsbyn vann över Bollnäs i den första SM-kvartsfinalen. Arkivbild.

Edsbyn vann första kvarten i hälsingederbyt

|

Edsbyn vann den första kvartsfinalen i bandy mot ärkerivalen i Hälsingland, Bollnäs, med 5–1.

För tredje gången på fyra år möts lagen i SM-kvartsfinal och det var hemmalaget som satte fart direkt. Jonas Edling satte 1–0 redan i den andra minuten då han stötte in returen efter skott från Tommi Määttä. Määttä gjorde sedan 2–0 i den 36:e minuten.

I den andra halvleken kom även trean och fyran för Edsbyn, genom Mattias Hammarström och Ted Hedell. Ett par minuter efter 4–0 reducerade Bollnäs genom Samuli Helavuori. Edling gjorde sitt andra mål på tilläggstid i matchen.

När inomhusarenan i Lidköping förbereder för Melodifestivalen flyttade den första kvartsfinalen utomhus. Det gick lika bra det för den suveräna seriesegraren Villa-Lidköping. Hemmalaget krossade Motala med hela 13–2 efter 6–1 i halvtid.

David Karlsson gjorde fyra mål och Joakim Andersson tre.