Edmontons Colby Cave firar sitt mål mot Pittsburgh i november i fjol. Cave ligger i koma efter en hjärnblödning tidigare i veckan.
Edmontons Colby Cave firar sitt mål mot Pittsburgh i november i fjol. Cave ligger i koma efter en hjärnblödning tidigare i veckan. Bild: Gene J Puskar/AP/TT

Edmonton ber för Cave: "Vi behöver ett mirakel"

Mitt i coronakrisen kämpar NHL-laget Edmontons Colby Cave för sitt liv. Centern ligger fortsatt i koma efter en hjärnblödning tidigare i veckan.
– Det är fruktansvärt. Colby är en så stark kille, säger lagkaptenen Connor McDavid.

ANNONS

Edmonton-spelaren Colby Cave ligger fortsatt i koma efter att i tisdags ha genomgått en operation där en cysta som tryckte mot hans hjärna togs bort.

Cave fick under måndagskvällen huvudvärk och mådde dåligt under natten. Familjen förde honom på morgonen till sjukhus och där konstaterades att han drabbats av en hjärnblödning. Han försattes då i konstgjord koma.

Hans familj har på grund av smittorisken för covid-19 inte kunnat besöka honom på sjukhuset. "Snälla vakna, snälla vakna", skriver hans fru Emily Cave på Instagram och fortsätter: "Vi behöver ett mirakel".

Tackar för stödet

"Colbys föräldrar och jag fick se honom genom ett fönster och prata med honom via en walkie talkie i går kväll. Nu får vi inte längre gå in i sjukhuset på grund av covid-19-reglerna. Vi har ingen aning om när vi får se honom igen", skriver hon vidare.

ANNONS

I ett pressmeddelande tackar familjen hockeylaget, alla supportrar och sjukvården för allt stöd de fått.

Caves lagkapten, Edmontons storstjärna Connor McDavid, sade i en videointervju på torsdagen att hela laget har honom i sina tankar.

– Det är fruktansvärt. Colby är en så stark kille – en bra Saskatchewankille. Ingen är starkare än vad han är, om någon kan ta sig ur det här så är det Colby, säger McDavid enligt Edmonton Sun och uppmanar alla supportrar att skänka Cave och hans familj en extra tanke.

"Vi är alla fast inomhus"

– Till alla supportrar där ute, håll Colby och hans familj i era tankar och böner. Det är allt vi kan göra, vi är alla fast inomhus. Men vi kan tänka på honom och be för att han tar sig igenom det här, och att hans familj gör det. Jag kan inte ens föreställa mig hur svårt det är för dem.

Colby Cave spelade elva matcher i NHL den här säsongen, och gjorde ett mål. Han spelade även 44 matcher för farmarlaget Bakersfield.

Tre svenskar spelar i Edmonton, backarna Oscar Klefbom och Adam Larsson samt forwarden Joakim Nygård. NHL pausades den 12 mars, ligans ledning har inte gett upp hoppet om att kunna spela klart säsongen.

ANNONS

Martin Yngve/TT

ANNONS