Sandvikens Christoffer Edlund. Arkivbild.

Edlund jubilerade mot Hammarby

|

Christoffer Edlund jubilerade i Sandviken-tröjan i den tajta första semifinalen mot Hammarby. När Edlund satte sitt andra mål för matchen och 3–2 till Sandviken så gjorde den notoriske målskytten sitt 600:e mål i den svartvita tröjan, enligt bandypuls.se.

Men tror ni han var färdig där? Icke. Edlund passade på att först göra mål nummer 601, följt av nummer 602 när han på tilläggstid fastställde slutresultatet till 5–2.

Därmed är gästriklänningarna i förarsätet i semifinalen, som spelas i bäst av fem matcher.

Villa-Lidköpings Joel Broberg, 18, hade en fin kväll i den första semifinalen mot de regerande svenska mästarna Edsbyn. Han satte färg på matchen omgående med att göra 1–0 redan efter 46 sekunder. Sedan gav han sitt Villa ett 3–1-försprång 20 minuter in i den andra halvleken. Ett försprång som Edsbyn aldrig hämtade i kapp då det inte blev fler mål. Brobergs dubbla mål och David Karlssons 2–1 mål på hörna fem minuter från halvtidsvilan gör att Villa leder semifinalserien med 1–0.