Golden State Warriors Kevin Durant, här mot Cleveland Cavaliers George Hill.
Golden State Warriors Kevin Durant, här mot Cleveland Cavaliers George Hill.

Durants 43 poäng banar väg för ligatiteln

43 av 110 poäng kom från Kevin Durants händer. Storstjärnan gav regerande mästarlaget Golden State matchboll för sin tredje NBA-titel på fyra år, efter en 110–102-seger borta mot Cleveland och 3–0-ledning i finalserien.

ANNONS
|

Kalifornienlaget Golden State Warriors (NBA-mästare 2015 och 2017) kan nu vinna basketens prestigefyllda ligatitel natten mot lördagen svensk tid i finalserien mot Cleveland Cavaliers.

- Jag vill inte låtsas som att vägen tar slut här. Några saker som vi gjorde måste vi göra bättre om vi ska vinna nästa match, säger Golden States stjärnforward Kevin Durant.

29-åringen gjorde 43 poäng, tog 13 returer och stod för sju assist när Golden State – som vann de två första matcherna på hemmaplan – knep en seger i delstaten Ohio.

ANNONS

Cleveland, med LeBron James som bäste poänggörare (33 poäng), ledde matchen med 58–52 i halvtid men fick se ledningen krympa och försvinna inför de tusentals personerna i hemmapubliken.

Inget lag har tidigare lyckats vände ett 0–3-underläge i en NBA-final. Återstår att se om mästarlaget från 2016, som har hemmaplan även i nästa match, kan lyckas med det.

- Det var verkligen en tuff förlust. Vi hade våra chanser. Men vi har en ny möjlighet på fredag (natten mot lördag) att förlänga matchserien, säger LeBron James.

TT-AFP

ANNONS