Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Armand Duplantis gästade prins Daniel under Victoriagolfen. Bild: Jonas Ekströmer/TT
Armand Duplantis gästade prins Daniel under Victoriagolfen. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Duplantis spelade golf med prins Daniel

Armand Duplantis är på plats på Öland för att ta emot Victoriapriset för sina dubbla världsrekord.
Då passar han på att spela golf med prins Daniel.
– Jag har bara spelat ett par månader och så kastar de in mig i elden och låter mig spela med prinsen, sade Duplantis till Ölandsbladet.

Victoriagolfen anordnas varje år i samband med kronprinsessan Victorias födelsedag den 14 juli. I år gästades tävlingen av stavhoppstjärnan Armand Duplantis.

20-åringen bjöds in av prins Daniel och berättade att han tillbringat mycket tid på golfbanan på grund av den tävlingsfria våren.

– Jag är inte så nervös som jag trodde jag skulle vara. I går kväll tänkte jag ”oh, shit!”...Jag är inget proffs, men jag är tillräckligt bra för att inte göra bort mig själv. Haha. Men lite nervös är jag. Vanligtvis gör jag inte saker framför folk, förutom att hoppa stavhopp då, sade Duplantis före rundan till Ölandsbladet.

Victoriapriset, tidigare Victoriastipendiet, har årligen delats sedan 1979. Priset delas ut av kronprinsessan Victoria under Victoriakonserten i Borgholm på Öland den 14 juli. Konserten kommer i morgon tisdag att genomföras utan publik på plats men Duplantis kommer att vara där för att ta emot sitt pris.