Niklas Edin under World Cup i Jönköping, där det blev svensk finalförlust.
Niklas Edin under World Cup i Jönköping, där det blev svensk finalförlust.

Dubbla svenska finalförluster i World Cup

Det blev ingen blågul titel i World Cup-curlingen i Jönköping. Både lag Anna Hasselborg och lag Niklas Edin förlorade sina finaler.

ANNONS
|

Kanada vann herrfinalen medan Sydkorea blev för tufft för lag Hasselborg, de regerande olympiska mästarna.

Sydkorea storspelade och vann till slut med 6–4 efter att svenskorna inte lyckats ta mer än en poäng i någon av omgångarna. Sydkoreanskorna tog däremot två poäng i tre av omgångarna. För lag Anna Hasselborg, liksom lag Niklas Edin, var det andra finalförlusten i den här säsongens World Cup-cirkus.

En seger hade betytt en plats i World Cups finaltävling i Peking i maj, men de båda svenska lagen har chans att ta sig dit ändå via rankingpoäng.

ANNONS

"Största tävlingen"

- Om vi ska till Peking är jag väldigt glad för det. Det är den största tävlingen sett till prispengar i curlingens historia. Att vara där allt händer vore fantastiskt, säger Anna Hasselborg till turneringens webbplats.

Niklas Edin i en intervju med Svenska curlingförbundet:

- Det hade varit kul att vinna oss dit, men vi ligger bra till för en plats och hör hemma där. Tar vi oss dit ska vi försöka vinna finalen.

"Var inte riktigt där"

Kanada vann herrfinalen med 5–4 efter en ödesdiger svensk miss i den sjunde omgången då skippern Edin slog stenen för kort, vilket lag Matt Dunstone utnyttjade. Det blev en nollomgång, vilket gav kanadensarna den sista stenen i den sista omgången då man tog segerpoängen till 5–4.

- Det kändes som om vi inte var riktigt där i dag och fick lite gratispoäng på grund av deras misstag. Men spelmässigt fick de betydligt bättre fler lägen och vi fick kämpa för att hålla oss kvar i matchen, säger Edin och fortsätter:

ANNONS

- Det var en helt rättvis seger, de spelade bättre än oss.

TT

ANNONS