Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Dubbla SM-medaljer för Tilde Johansson i Uppsala

Ett silver och ett brons. Det blev medaljskörden för Tilde Johansson, Falkenbergs IK, på SM i Uppsala.
– Det är godkänt att få två medaljer. Det är mitt första ute-SM, sa Tilde Johansson efter SM-tävlingarna.

Finalen i längdhopp på SM i Uppsala inleddes med ett övertramp för Tilde Johansson, Falkenbergs IK. Men i det efterföljande hoppet fick hon vit flagg på hoppet som mätte 6,17 meter. Det genererade en tredjeplats. Hennes resultat förbättrades i omgång fem till 6,24 meter.

Årsbästa för Tilde Johansson

Hoppet gav inga kliv i resultatlistan och hon hade tredjeplatsen ända fram till sitt sista hopp i tävlingen.

– Det känns bättre och bättre hela tiden. Det är nära att jag får en kanonträff idag, men det finns mer i kroppen, sa Tilde Johansson.

Hon fick medhåll från tränaren Erik Svensson.

– Det var väldigt skönt att det var många hopp som var bra, många löpningar som var bra, även om flera var övertramp, sa Erik Svensson.

Då klev hon fram och slog till med årsbästa, 6,33 meter. Det innebar att hon tog över andraplatsen med en centimeters marginal före Erica Jarder. Denne Jarder överträffade Tilde Johanssons sista hopp genom att landa 6,42 meter i gropen. Det resulterade i att hon tog över ledningen från Khaddi Sagnia. Konkurrenterna hade hoppat lika långt, men Erica Jarders näst bästa resultat var bättre.

Dock skulle Sagnia få det sista ordet. SM-guldet bärgades efter ett kanonhopp, 6,72 meter. Men att bronsmedaljen bärgades var Tilde Johanssons belåten med

– Jag är glad att jag höll ihop det och ökade i sista. Det är bara att jobba vidare, så släpper det snart.

Silvermedalj på 100 meter häck

I försöken på 100 meter häck sprang Tilde Johansson in på 13.76 sekunder, vilket var den femte bästa tiden. I finalen krävdes det inte bara en, utan två omstarter innan finalfältet kom iväg.

– Det är så klart svårt när det är flera omstarter, men det har hänt innan.

Tilde Johansson fick se sig besegrad av Lovisa Karlsson, som vann på tiden 13,67 sekunder. Falkenbergs IK-tjejen sprang in som tvåa på 13,80 sekunder.

– Det kändes bra, men så slog jag i sjätte häcken och tappade ganska mycket fart. Sen var det svårt att hämta upp det.

Tävlar i Bauhaus-galan nästa helg

Är du missnöjd med att du inte tog guldet?

– Jag siktar alltid på guld och vet att jag kan springa snabbare än vad jag har gjort i år. Det är inte tiderna man ska kolla på, utan placeringen. Och ett silver är alltid bra på ett SM.

Hon har tre tävlingar kvar på utomhussäsongen.

– Det är bara att blicka framåt. Nästa helg är det Bauhaus-galan, vilket är min första Diamond League-tävling. Det ska bli stort.

Lär mer om Falkenbergs FF här