Drömmen sprack men framtiden ser ljus ut för Warberg

Chansen till slutspel är borta, men efter förra helgen levde den bara i teorin. Warberg ska ändå vara stolta över den här säsongen och nästa år lär man vara ännu bättre.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Under mina år på HN-sporten har det ofta knorrats lite tyst i Warbergslägret. Trots att damerna varit det bättre laget prestationsmässigt har de ansett att herrarna förfördelats när det gäller träningstider och satsningar runt matcher. Ingen har velat prata om det högt, men missnöje har funnits.

Men inte i år. Om det är en attitydförändring hos spelarna eller om det helt enkelt inte upplevs någon särbehandling kan jag inte vara säker på. Men jag tror att klubbens drag att göra klubbchef Emil Risberg även till sportsligt ansvarig för damverksamheten var helt rätt. Om man både ska ta beslut som gäller hela klubben men samtidigt även ansvarar för damlaget, ja då undviks många fallgropar.

ANNONS

För även om Varberg som idrottsstad aldrig har mått bättre än nu så kryllar det verkligen inte av kvinnliga förebilder

Det har varit underhållande att se Warberg spela i årets SSL, det är bara synd att ingen annan fått göra det i Sparbanken Wictory Center. Jag är övertygad om att lagets redan, i sammanhanget, fina publiksnitt hade blivit ännu bättre den här vintern.

Framförallt är det synd att alla unga sportintresserade tjejer gått miste om att få se Sandra Hawerman, Andrea Envall, Hanna Svensson och alla andra. För även om Varberg som idrottsstad aldrig har mått bättre än nu så kryllar det verkligen inte av kvinnliga förebilder. Därför är satsningen som görs i Warberg både extra rolig och extra viktig för att kommunen även i framtiden ska fostra skickliga kvinnliga idrottare.

Och jag tror inte att det här laget har nått sin topp. Sandra Hawerman har redan förlängt sitt kontrakt med två säsonger till. Poängdrottningen hade tagit plats i princip vilket lag som helst men väljer att stanna kvar på västkusten. Det är en signal om att även hon tycker att det finns mer att hämta i ljusblått.

Man kan prata om små marginaler och studsar som gått laget emot, men faktum är att Warberg gjort några av sina sämsta insatser när det gällde som mest

Det går dock inte helt att bortse från den pyspunka som slutet av säsongen till slut blev. Man kan prata om små marginaler och studsar som gått laget emot, men faktum är att Warberg gjort några av sina sämsta insatser när det gällde som mest. Söndagens match mot Thorengruppen kan vi dock lämna därhän, att man skulle rubba världens bästa lag två gånger på en säsong hade varit för mycket att önska.

ANNONS

En poäng i sista matchen mot Falun skulle innebära poängrekord för Warberg i SSL. Det var inte målet inför säsongen, men kanske kan det vara ett steg på vägen mot det slutspel man så mycket längtar efter.

Läs mer: Kaptenen efter storförlusten: ”Det känns tomt”

ANNONS