Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Debuterande Jonna Andersson låg bakom Chelseas segermål i derbyt mot Arsenal. Arkivbild.

Drömdebut för Jonna Andersson

Landslagsbacken Jonna Andersson fick en drömstart i nya klubben Chelsea. Svenskan hoppade in och avgjorde derbyt mot Arsenal, 3–2.

Med 30 minuter kvar av Londonderbyt mot Arsenal klev Jonna Andersson för första gången in på planen i Chelseas matchställ i Super League-fotbollen.

I den 83:e minuten jagade den förra Linköpingsbacken ikapp ett långt inlägg strax före kortlinjen. Hennes inspel gick i närmsta stolpen, studsade på Nederländernas EM-guldmålvakt Sari van Veenendaal och in i mål till 3–2.

- Jag förstod inte att bollen gick in förrän alla började skrika. Det är inte så ofta jag gör mål. En obeskrivlig känsla, säger Andersson.

Glädjen grumlades inte av att fullträffen bokfördes som ett självmål.

- Det är häftigt att vara med och bidra i en så viktig match, säger svenskan.

Det var tredje gången Chelsea tog ledningen och Arsenal mäktade inte med ytterligare en kvittering. Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson spelade hela matchen för Chelsea som tog sin femte seger och är obesegrat efter sex ligaomgångar.

Jonna Andersson trivs i London.

- Jag har kommit in i det bra även om det var en chockstart för kroppen att komma hit. För mig är det ju egentligen försäsong. Men med lite mer tid kommer det bara att bli bättre. Det är en väldigt bra miljö att utvecklas i. I princip alla spelare är väldigt tekniska och det går väldigt snabbt, säger hon.