Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Malmö FF:s Hugo Andersson kramas om efter sitt 1–0-mål i Skånederbyt mot Trelleborg. Den 19-årige mittbacken fick göra sin första allsvenska match från start när MFF vann med 3–0.

Drömdebut av 19-åring när MFF derbyvann

En drömdebut och ett drömmål. Malmö FF studsade tillbaka direkt efter Champions League-uttåget och krossade Trelleborg med 3–0 i Skånederbyt.

Med sin drömdebut från start gav den 19-årige mittbacken Hugo Andersson Malmö FF en välbehövlig injektion av självförtroende efter tisdagens uttåg ur Champions League-kvalet (1–1 sammanlagt mot ungerska Vidi). Matchuret visade på blott en minut och 47 sekunder när 19-åringen skickade in 1–0 i Skånederbyt hemma mot Trelleborg inför 14 073 åskådare.

- Bollen kommer rätt bra för mig och jag kan bara trycka fram högerdojan, säger 19-åringen, som endast hade fyra minuter av allsvenskt spel i kroppen före lördagens startdebut.

Vill nå A-landslaget

Han fick chansen när den skadade försvarsduon Rasmus Bengtsson och Behrang Safari inte kom till spel.

- Jag har känt mig redo ett tag och nu när chansen kom var jag redo att ta den, säger Andersson.

Lärlingen Andersson är en i raden av många duktiga mittbackar som Malmö fått fram de senaste åren. Nu vill han göra samma resa som Pontus Jansson och Filip Helander och nå A-landslaget.

- Det behöver jag väl inte hymla om. Jag vill absolut komma till landslaget också, säger 19-åringen, som har 37 landskamper på meritlistan för U17- och U19-landslagen.

Malmös andra fullträff var ett riktigt drömmål signerat norrmannen Andreas Vindheim. Tränaren Uwe Rösler busvisslade och signalerade vilt för att uppmärksamma hörnläggaren Anders Christiansen på att Vindheim stod omarkerad en bit utanför straffområdet.

- Vi övade på det på träningen i går (fredag), men då hade jag tre som gick till inkast, säger Vindheim med ett leende.

En perfekt lyra senare från Christiansen och Vindheim kunde ta emot bollen – och skicka in den i mål på halvvolley.

- Kul att varianten funkade på match också, säger norrmannen, som tio minuter före paus fick se sommarförvärvet Marcus Antonsson stänga Skånederbyt med sitt första mål i Malmötröjan (3–0).

Europa League-kval väntar

För MFF väntar närmast danska Mitdjylland hemma på torsdag i det sista kvalsteget till Europa League.

- Det är alltid viktigt med en go känsla inför en viktig match. Speciellt när vi gör tre mål och känner att vi har kontroll på matchen, säger Andreas Vindheim.

Trelleborg vann vårderbyt hemma på Vångavallen med 1–0, men sedan dess har det varit becksvart för laget. På de senaste tio matcherna har det blivit fem poäng och jumbon har på de två senaste matcherna 1–9 i målskillnad (1–6 senast mot Sundsvall).

- Vi sliter varje vecka för att klä in oss i kostymen som allsvenskan innebär, säger tränaren Patrick Winqvist och fortsätter:

- Det handlar inte om att vi gör så jäkla mycket dåligt. Det är även bra lag på andra sidan.