Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det blev en silvermedalj och ett nytt personbästa för Doris Theander Bild: Thomas Widenstam
Det blev en silvermedalj och ett nytt personbästa för Doris Theander Bild: Thomas Widenstam

Doris Theander tog hem silvret

Under helgen avgjordes USM i mångkamp för femtonåringar i Huddinge. I startfältet fanns Doris Theander från Varberg som stod för en vass prestation med ett nytt personbästa och en silvermedalj.

Inför den avslutande grenen 600 meter i mångkamps USM för femtonåringar var det vinna eller försvinna som gällde för Doris Theander.

– Det kändes nervöst innan 600, jag visste att jag hade medaljchans men jag kunde samtidigt förlora allt vid ett dåligt resultat, säger Doris Theander.

Hon klarade av pressen och sprang in en sekund efter vinnaren av loppet. I och med resultatet slog den mångsidiga friidrottstalangen personbästa och plockade hem silvermedaljen.

– Det var roligt eftersom det var en större tävling där ganska många var med. Det var mer spännande den här gången när man fick springa mot många som är snabba. Det har inte varit så mycket motstånd i min egen klubb men nu fick man tävla mot de bästa i Sverige, säger Theander.

Hon är lite av en idol

De resterande USM-tävlingarna har delats upp i olika grenar där max 16 personer får delta i varje moment. Bara de bästa är de som får vara med under varje tävling.

– Jag hade redan kvalificerat mig i några grenar men jag säkrade i och med resultaten i helgen platser i 80 meter häck, 300 meter häck, 300 meter och längd, säger Theander.

I helgen var det längdhoppet som gick bäst där hon placerade sig på första plats och häcken är också en favorit. Valet av grenar påminner om supertalangen Tilde Johansson som valt samma spår.

– Tilde är lite som en idol för mig och för många andra som håller på med det här, avslutade Theander.

Resultaten under helgen

80 meter häck: 12.01

Höjd: 159

Kula: 10,34

Längd: 5,38

Spjut: 29,19

600 meter: 1:45.56

Lär mer om Falkenbergs FF här