Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

AIK:s Anton Holm får hård kritik av hockeyallsvenskans domarchef för sitt raseriutbrott efter matchen mot Modo. Arkivbild.

Domarchef vill straffa rasande spelare

Hockeyallsvenskans domarchef Tomas Thorsbrink kallar till krismöte efter AIK-spelaren Anton Holms utbrott mot domaren Peter Lyth efter matchen mot Modo.

Det var i tv-intervjun efter 6–2-segern mot Modo på fredagskvällen som Anton Holm i hårda ordalag gick till angrepp mot domaren och bland annat krävde att han skulle bli av med sin licens.

Tomas Thorsbrink tycker att det som sades i intervjun var riktat mot domarens person och gick över gränsen. Han har kontaktat ledningen för hockeyallsvenskan och vill att Holm ska bestraffas.

- Det är fullständigt oacceptabelt gjort av Anton. Tänk på Peters familj, tänk på hans barn som måste gå till skolan och höra det snackas om det här, säger han till Expressen.

Thorsbrink säger till tidningen att domarkåren haft ett möte om ärendet under lördagsmorgonen.

Hockeyallsvenskan kan inte straffa spelare för vad som sägs utanför isen under intervjuer, men Thorsbrink ser andra möjligheter att markera mot spelaren och klubben. Bland annat genom samtal med klubben och dess sponsorer.

- Jag undrar vad AIK:s sponsorer säger om Holms agerande? Jag skulle inte tycka att det är så vackert. Det finns också andra krafter i det här, väldigt mörka sådana. När man slänger ur sig en sådan här sak öppnar man upp för en hotbild mot domaren. Att det blir legitimt att säga vad man vill eller skriva vad man vill till domaren och hans familj. Vi måste agera, säger Thorsbrink till Aftonbladet.