Kristoffer Peterson.
Kristoffer Peterson.

Doldisen Peterson tänker ta för sig

Månadens spelare, i topp i skytteligan och en snackis i den nederländska fotbollen. Ändå är Kristoffer Peterson en doldis för många hemma i Sverige. Så vem är han?

ANNONS
|

Peterson har meriter från U21-landslaget men A-landslaget har han inte varit i närheten av tidigare. Inte konstigt att det var en lätt omtumlande måndag i 23-åringens liv när han checkade in på spelarhotellet.

- Det har varit en fantastisk dag hittills. Jag har blivit välkomnad på ett otroligt sätt, bästa gruppen jag blivit mött av, säger han.

ANNONS

- Jag vaknade med en speciell känsla att det är en ny dag som man inte riktigt har upplevt tidigare. Man är inte här på någon semester, utan för att göra ett avtryck och jag är riktigt sugen på att komma i gång.

"En i gänget direkt"

Bästa gruppen?

- Man har hört innan att detta är en bra grupp och så är det verkligen. Jag har bara varit här en dag men alla grabbarna är i gång och skojar med en och man känner sig verkligen som en i gänget direkt.

Ungdomsproffs i Liverpool som tonåring, vidare till Utrecht efter en låneperiod i Tranmere, några utlåningar till och så kom han till Heracles Almelo tidigt 2017. Sedan dess har det gått framåt och uppåt.

Pangstarten den här säsongen har inte gått obemärkt förbi. Siffermässigt står han på åtta mål och en målgivande passning. Större klubbar – och det finns rätt många sådana i Nederländerna – har fått upp ögonen för yttermittfältaren som både kan avsluta och servera medspelare.

ANNONS

Ingen engångsgrej

Nyligen utsågs han till månadens spelare i Eredivisie och så kom kallelsen från landslagsledningen till landskamperna mot Ryssland (Nations League) och Slovakien.

TT: Du fick ingen vink om att du skulle tas ut i truppen?

- Nej, det var väl det att jag var med i bruttotruppen för första gången, men det var inget annat än det. Man vet att de har koll när man är med i bruttotruppen och då var mitt mål bara att försöka fortsätta att leverera fram tills uttagningen.

- Det här ska inte vara någon engångsgrej. Det här vill jag fortsätta uppleva och då gäller det att ha fokus på vad man gör, säger Kristoffer Peterson.

TT

Fakta: Kristoffer Peterson

Född: 28 november 1994 i Sävedalen.

Klubb: Heracles Almelo.

Moderklubb: Sävedalens IF.

Övriga klubbar: Liverpool, Tranmere Rovers (lån), FC Utrecht, FC Utrecht II, Roda Kerkrade (lån).

Position: Yttermittfältare.

Landskamper: Debutant.

Aktuell: Leder skytteligan i nederländska ligan på åtta mål efter åtta omgångar. Uttagen i landslagstruppen och kan räkna med att få speltid i nästa veckas landskamp mot Slovakien på Friends arena.

ANNONS