Djurgårdens Emil Bemström, poänggörare i åttonde raka matchen.

Djurgårdens tränare: Fick nypa sig i armen

Frölunda var aldrig i närheten. Efter första perioden var Djurgården i ledning med 5–1 och matchen var i praktiken över.

|

Det började illa för Frölunda. Och det blev bara värre. Djurgården tog ledningen redan efter 29 sekunder genom Daniel Brodin. Kanske var det matchavgörande.

- Det är så oerhört lite som skiljer. Det kan vara att Brodin får in den där första pucken som får det att tippa över i en sån här match, konstaterar Frölundas tränare Roger Rönnberg.

För efter målet rann det iväg. När Hesa Fredrik ljöd efter 20 minuter ledde stockholmarna med 5–1 efter ytterligare mål av Jakob Lilja, Marcus Davidsson, Jacob Josefsson och Emil Bemström. Frölunda var helt utspelat. Djurgården vann skotten med 14–3. Därefter handlade det om att spela av matchen.

Seriens hetaste

Och just Emil Bemström fortsatte att leverera. Han kanske är seriens just nu hetaste spelare. Han har gjort poäng i åtta raka matcher (5 mål, 4 assist) och ligger i topp målligan i SHL med 17 mål. Resultat för dagen: ett mål och en assist.

- Jag har alltid haft ett sinne för mål. Många puckar går in, myser han efter matchen.

Han tror att det spel Djurgården visade upp i första perioden kan räcka långt.

- Jag är här för att vinna SM-guld. Första perioden spelade vi ett mästerskapsspel. Klarar vi av att spela på den här nivån över en hel match kommer vi att kunna gå riktigt långt

Inget att förlora

Men Frölunda gav inte slaget förlorat. De kom ut i andra perioden med helt ny gnista. Djurgårdens målvakt Adam Reideborn svarade för flera spektakulära räddningar såg till att Frölunda inte kunde börja äta ikapp. Under perioden noterades Frölunda för 21 skott och hela 41 skottförsök (!).

Om Frölunda inte kunde göra mål bjöd de i alla fall upp till kamp i mittperioden, tappert påhejade av 11227 i publiken. Men efter 5.50 i tredje perioden drog Djurgården definitivt ner rullgardinen. Daniel Brodin stänkte in 6–1 på distans.

Fakta: Möten under säsongen

15 september: Frölunda–Djurgården 2–1

15 november: Djurgården–Frölunda 3–4 (e fl)

26 januari: Frölunda–Djurgården 1–6