Djurgårdens målvakt Adam Reideborn. Arkivbild.

Djurgårdens segersvit spräckt

Fyra matcher, sedan tog det stopp för Djurgårdens segersvit. Färjestad fick revansch från fredagens match och vann med 2–1.

|

Djurgården har varit svårstoppat den senaste tiden och hyllats för sitt försvars- och målvaktsspel.

Hemma mot Färjestad på fredagen – inför ett fullsatt Hovet – kom fjärde raka segern i SHL.

Men borta mot FBK redan nästa dag var det oigenkännligt och trött Djurgården som skrinnade ut – den här gången inför ett fullsatt Löfbergs Lila Arena. Bortalaget hade det svårt att nysta upp Färjestads defensiv och kom överhuvudtaget till få avslut.

Färjestad tog ledningen halvvägs in i den första perioden. Färjestads John Westin dundrade iväg en puck som letade sig in bakom en skymd Adam Reideborn i Djurgårdens mål.

Annars stod Reideborn för en rakt igenom vass insats och var en av anledningarna till att Färjestads ledning inte stack iväg.

- Det var tufft i dag. Det var tuffare än vad det varit för mig på länge, säger han till C More.

Djurgården tog i slutet av tredje perioden – som ett sista försök för att hota värmlänningarnas ledning – ut Reideborn ur kassen, men det hjälpte föga. I tom kasse satte Dick Axelsson 2–0.

Men Calle Ridderwall skapade trots det en liten nerv när han med 20 sekunder kvar vispade in 2–1. Färjestad höll dock ifrån och fixade tre poäng.

- Försvarsmässigt spelar vi helt okej trots att vi inte var där med pucken som vi brukar vara och som vi vill vara, säger Reideborn.